Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2016 Mocions aprovades al plenari d'avui, 22 d'abril

Mocions aprovades al plenari d'avui, 22 d'abril

Mocions aprovades al plenari d'avui, 22 d'abril

Al Consell Plenari d'avui, 22 d'abril, s'han votat sis de les vint-i-una mocions i s'hi han assumit quatre declaracions institucionals
Mocions aprovades al plenari d'avui, 22 d'abril Fotografia del plenari d'avui, del Twitter de l'Ajuntament
22/04/2016

 

Avui, divendres, 22 d'abril, ha tingut lloc la darrera sessió ordinària del Consell Plenari. En podeu consultar l'ordre del dia a la seu electrònica.

S'hi han presentat quatre declaracions institucionals assumides per tots els grups municipals i s'hi havien de votar vint-i-tres mocions dels diversos grups del consistori però, a causa de la visita del conseller de Justícia de la Generalitat, i de la tradicional recepció de Sant Jordi als funcionaris de l'Ajuntament, se n'han votat sis i s'ha ajornat la votació de la resta de mocions per al dijous vinent, 28 d'abril, a les 17 h. 

 

Punts de l'ordre del dia aprovats

 • Aprovar la pròrroga del contracte de gestió indirecta del servei públic municipal de la Llar d'Infants de Bonavista
 • Aprovar la pròrroga del contracte de servei de neteja de les escoles públiques de segon cicle d'educació infantil i d'educació primària, dels centres municipals de gestió directa d'educació infantil de primer cicle, i dels centres docents municipals i de la seu de l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET) 
 • Aprovar definitivament el projecte de passarel·la de vianants Port-Ciutat
 • Modificar la plantilla de l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona
 • Assumir la proposta de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) per incorporar el topònim Llorito a totes les senyalitzacions de la ciutat i adoptar que aquest indret passi a anomenar-se ermita del Llorito.
 • Incoar expedient per tal que s'atorgui la distinció de la Medalla de la Ciutat a l'Escola Saavedra
 • Crear la comissió de treball que ha de redactar l'avantprojecte del reglament i ordenances de Tarragona Film Office. 
 • Nomenar dos membres del Consell Escolar Municipal per formar part del Consell d'Administració de l'IMET

 

Podeu consultar el text íntegre dels punt de l'ordre del dia aprovats a la seu electrònica.

 

Declaracions institucionals assumides pel consistori

 

Mocions dels grups municipals aprovades

Moció presentada pel grup de tuitaires #TgnTT en defensa del medi ambient i en contra dels abocadors il·legals que hi ha escampats a la ciutat (ICV-EUiA, CUP, CiU, ERC-MES-MDC i C'S). Accediu al document íntegre en PDF.

 • Resultat: Unanimitat de tots els grups municipals

 

Moció per declarar Tarragona lliure de paradisos fiscals (ICV-EUiA-E). Accediu al document íntegre en PDF.

 • Resultat: Unanimitat de tots els grups municipals

 

Moció per a la retirada de l'ordre de coopagament confiscatori de les persones amb discapacitat (ICV-EUiA, CiU, PP i PSC). Accediu al document íntegre en PDF.

 • Resultat: Unanimitat de tots els grups municipals

 

Moció contra la revisió cadastral de les construccions agropecuàries (UDC i ERC-MES-MDC). Accediu al document íntegre en PDF.

 • Resultat: 23 vots a favor (UDC, ICV, CUP, CiU, ERC, C'S i PSC) i 3 abstencions (PP)

 

Moció perquè Tarragona elabori un pla de foment de la lectura (UDC). Accediu al document íntegre en PDF.

 • Resultat: Unanimitat de tots els grups municipals.

 

 

Mocions dels grups municipals desestimades

Moció que presenta l'Associació de Veïns Tarragona Centre per la nova urbanització de la plaça Corsini i entorn (ICV-EUiA, CUP, CiU, ERC-MES-MDC i C's). Accediu al document íntegre en PDF.

 • Resultat: Empat tècnic: 13 vots a favor (ICV, CUP, CiU ERC i C'S) i 13 vots en contra (UDC, PP i PSC). No s'aprova.

 

Moció per tal que l'Ajuntament de Tarragona se solidaritzi amb els encausats per la defensa de Can Vies (CUP). Accediu al document íntegre en PDF.

 • Resultat: 18 vots en contra (UDC, CiU, PP, C'S, PSC), 3 a favor (ICV i CUP) i 5 abstencions (ERC)

 

Mocions pendents per al plenari del dijous, 28 d'abril

8. Moció de suport als ajuntament investigats per l'Audiència Nacional i al dret a decidir (CUP). Accediu al document íntegre en PDF.

10. Moció presentada pel col·lectiu BDS per demanar la solidaritat de l'Ajuntament de Tarragona amb el poble palestí (CUP). Accediu al document íntegre en PDF. 

11. Moció per subvencionar l'IBI als habitatges energèticament més eficients (CiU). Accediu al document íntegre en PDF.

12. Moció Illa Corsini per peatonalitzar i semipeatonalitzar els carrers del voltant del Mercat Central (CiU i ERC-MES-MDC). Accediu al document íntegre en PDF.

13. Moció per demanar la modificació del tant per cent de recaptació del fons per al foment del turisme destinat a les administracions locals, i per demanar lliure elecció en les actuacions municipals a adoptar en defensa del turisme local (PP). Accediu al document íntegre en PDF.

15. Moció de suport a les entitats del tercer sector social de Catalunya i de rebuig a la gestió estatal dels fons procedents del 0,7% de l'IRPF (ERC-MES-MDC). Accediu al document íntegre en PDF.

16. Moció per impulsar un pla d'accessibilitat a la ciutat de Tarragona (CiU i ERC-MES-MDC). Accediu al document íntegre en PDF.

17. Moció per avançar en la implementació de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible d'acord amb el Pla de Mobilitat Urbana de Tarragona (ERC-MES-MDC). Accediu al document íntegre en PDF.

18. Moció per instar la Generalitat a garantir el finançament de les escoles bressol a Tarragona (C's). Accediu al document íntegre en PDF.

19. Moció en defensa de la cooficialitat de les llengües a Catalunya i de reconeixement de la seva pluralitat lingüística (C'S). Accediu al document íntegre en PDF.

20. Moció per a la creació d'una partida pressupostària d'inversions "ciutadania" (C'S, CiU i CUP). Accediu al document íntegre en PDF.

21. Moció presentada per Mare Terra Fundació Mediterrània per continuar amb el reconeixement i la millora dels camins de l'Anella Verda de Tarragona (C's i PSC). Accediu al document íntegre en PDF.

22. Moció per sumar-se a la xarxa de ciutat lliures del tràfic de dones, nenes i nens destinats a la prostitució (PSC). Accediu al document íntegre en PDF.

 

                                    PLENARI COMPLET A TARRAGONA RÀDIO

 

                                                 TOTS ELS ACORDS (PDF)

Segells de reconeixement d’administració oberta