Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2017 El Departament de Governació i la Fundació Tarragona 2017 signen un conveni en matèria de diversitat religiosa en el marc dels XVIII Jocs Mediterranis

El Departament de Governació i la Fundació Tarragona 2017 signen un conveni en matèria de diversitat religiosa en el marc dels XVIII Jocs Mediterranis

El Departament de Governació i la Fundació Tarragona 2017 signen un conveni en matèria de diversitat religiosa en el marc dels XVIII Jocs Mediterranis

Amb aquest conveni la Direcció General d'Afers Religiosos es compromet a formar en diversitat religiosa els voluntaris dels Jocs.
El Departament de Governació i la Fundació Tarragona 2017 signen un conveni en matèria de diversitat religiosa en el marc dels XVIII Jocs Mediterranis Moment de la signatura del conveni
25/04/2017

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i l'alcalde de Tarragona i president de la Fundació Tarragona 2017, Josep Fèlix Ballesteros, van signar ahir al matí un conveni de col·laboració en matèria de diversitat religiosa en el marc dels XVIII Jocs Mediterranis. Atès que és un acte en què participaran milers de persones amb creences i vinculacions religioses diverses, aquest conveni permetrà que la Direcció general d'Afers Religiosos, del departament de Governació assessori el comitè organitzador en aquesta matèria. A l'acte també va participar el director general d'Afers Religiosos, Enric Vendrell.

En aquest sentit, la consellera Borràs ha explicat que "des del Govern apostem pel diàleg interreligiós amb l'objectiu de promoure la convivència en tots els àmbits de la societat, també l'esportiu". En aquesta línia, Meritxell Borràs va recordar la voluntat del Govern "de preservar el dret a la llibertat religiosa, especialment en un esdeveniment amb la transcendència i el ressò internacional que tindran aquests Jocs Mediterranis". És per això que "el conveni que avui signem és demostració d'aquest compromís i de la nostra voluntat de col·laboració amb l'objectiu que aquests Jocs Mediterranis siguin un èxit, com estic convençuda que així serà", va afirmat.

Per la seva banda, l'alcalde de Tarragona i president de la Fundació Tarragona 2017, Josep Fèlix Ballesteros, va recordar que "els Jocs Mediterranis seran un esdeveniment internacional on vindran 4.000 esportistes de 26 nacionalitats diferents i múltiples creences. Treballem intensament perquè tota la família esportiva se senti acollida, respectant els sentiments religiosos i les creences culturals de tothom".

Amb aquest conveni la Direcció general d'Afers Religiosos prestarà el seu assessorament a la Fundació Tarragona 2017 en els aspectes més sensibles des del punt de vista religiós, com ara la configuració d'espais interconfessionals o el disseny de menús respectuosos amb els preceptes religiosos de les diferents comunitats.

Pel que fa a mesures concretes, la Direcció general d'Afers Religiosos oferirà formació bàsica sobre diversitat religiosa als integrants de l'organització dels XVIII Jocs Mediterranis. També aportarà informació sobre els centres de culte existents a la ciutat de Tarragona i a altres poblacions catalanes, als quals podran acudir els participants als Jocs a fer-hi les seves pràctiques.

El conveni signat ahir també preveu que la Direcció general d'Afers Religiosos faciliti el contacte entre la Fundació Tarragona 2017 i persones de referència de les diferents comunitats religioses a Catalunya per tal que puguin assessorar en alguns d'aquests aspectes. Igualment, des del Govern es posarà a disposició de la Fundació Tarragona 2017 material sobre diversitat religiosa, com ara les diverses guies de la Direcció General d'Afers Religiosos relatives a àmbits específics de la diversitat religiosa.

La Fundació Tarragona 2017 és l'organisme responsable d'impulsar i coordinar l'organització dels XVIII Jocs Mediterranis. Uns jocs que tindran lloc del 22 de juny a l'1 de juliol de 2018 i es preveu que hi participin 4.000 esportistes de 26 nacionalitats diferents i 3.500 voluntaris.

Segells de reconeixement d’administració oberta