Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2020 Afectacions dels serveis i equipaments municipals en relació a les noves mesures del PROCICAT

Afectacions dels serveis i equipaments municipals en relació a les noves mesures del PROCICAT

Afectacions dels serveis i equipaments municipals en relació a les noves mesures del PROCICAT

Les instal·lacions esportives municipals romandran tancades, la programació cultural es manté suspesa i es prioritzen les activitats en línia de diferents departaments
30/10/2020

Arran de les noves mesures decretades aquest dijous pel PROCICAT, l’Ajuntament de Tarragona comunica les diferents afectacions i mesures preses en relació als serveis i equipaments municipals. 

PMET 

El Patronat Municipal d’Esports de Tarragona s’ha vist amb l’obligació de tancar totes les instal·lacions esportives municipals com a mesura excepcional i preventiva per vetllar per la salut i la seguretat del seu personal, de les persones abonades i usuàries de les instal·lacions. Només utilitzaran les instal·lacions aquells equips que participin en lligues estatals. 

A causa d’aquest tancament i per garantir el dret de les persones usuàries i abonades, el PMET retornarà la part proporcional corresponent al temps durant el qual no es gaudirà del servei. A més tampoc es cobrarà cap rebut d'abonament més fins que no es tornin a obrir les instal·lacions. El rebut corresponent al següent període s'aplicarà per la part proporcional al temps que es pugui gaudir del servei. Aquestes accions no seran imminents, des del PMET es demana comprensió, responsabilitat i col·laboració de tots.  

Escola Municipal de Música 

Per adaptar-se a la situació actual, l’Escola Municipal de Música de Tarragona ha reorganitzat els seus serveis i els ofereix a través d’Internet, tal com s’havia previst en el cas que la situació sanitària ho recomanés.  

Centres cívics i gent gran  

Segons l’apartat 14 de la resolució 2700/2020, de 29 d'octubre, del Departament de Salut de la Generalitat, “en els equipaments cívics no es podran realitzar activitats cíviques i comunitàries grupals que impliquin presencialitat, llevat que es facin per mitjans telemàtics. Resten exclosos d'aquesta suspensió els programes i activitats d'intervenció socioeducativa i els programes de suport juvenil, així com aquelles altres activitats d'intervenció social i personals permeses en aquesta Resolució”.  

D’acord amb això, es pot donar continuïtat a les activitats del SIS (Servei d’Intervenció Socioeducativa) així com a les activitats de gent gran que es fan a l’aire lliure com a activitat d’intervenció social per fer front a la soledat no volguda. Aquesta continuïtat es durà a terme amb les màximes precaucions com fins ara. 

Queden suspeses, però, les activitats de gent gran que es feien en instal·lacions esportives municipals, ja que aquestes romandran tancades durant els propers 15 dies. 

Cultura i patrimoni  

En l’àmbit de la cultura, pel que fa a la programació de Tardor de Teatres de Tarragona, s’ha suspès, de moment, l’obra Gossos de la Sala Trono i la Nit dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona. La venda d'entrades es manté, de moment, per als espectacles programats a partir del 15 de novembre.

El cicle de concerts Sala TGN que s'havia de dur a terme al Teatre Auditori del Camp de Mart durant el mes de novembre, ha quedat suspès. Els organitzadors treballen en col·laboració amb L’Ajuntament de Tarragona i les agències d’artistes per a reprogramar els concerts la primavera del 2021.

La programació de la Tardor Literària, que s’havia d’anunciar en els propers dies, també queda alterada, així com la nova exposició del Centre d’Art, que en principi podrà estar oberta però amb un aforament del 33% i que s’obrirà al públic el divendres 6 de novembre.

Els recintes patrimonials i el Museu d’Història romanen oberts, amb el 33% de l’aforament, segons la nova normativa; però la Nit dels Museus, prevista per al dissabte 14 de novembre, queda suspesa. Properament donarem a conèixer la programació especial amb motiu dels 20 anys de Tàrraco Patrimoni de la Humanitat, que se celebrarà també amb tots els canvis que així ho requereix la nova situació. 

Joventut i cooperació 

Les activitats programades per la Conselleria de Joventut es poden consultar al web, segons el cicle o activitat. D'una banda els actes del Kesse i La Ciutat a Cau d'Orella passen a ser en línia o es cancel·len i les de cooperació, són totes en línia, per tant es manté la programació. Pel que fa a la Mostra de Teatre Jove, s'informarà properament.  

Segells de reconeixement d'administració oberta