Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2020 L'Ajuntament de Tarragona ja està personat com acusació particular al judici d'Iqoxe

L'Ajuntament de Tarragona ja està personat com acusació particular al judici d'Iqoxe

L'Ajuntament de Tarragona ja està personat com acusació particular al judici d'Iqoxe

Totes les accions legals van iniciar-se a partir dels acords assolits amb els diferents grups municipals
15/09/2020

Seguint els acords signats en la Declaració Institucional signada pels diferents grups municipals, l’Ajuntament de Tarragona està personat com acusació particular de manera formal en la peça principal de la causa del judici sobre l’accident a la planta química IQOXE. Pel que fa a les altres peces, l’Ajuntament també s’hi personarà, de fet, espera l’admissió a tràmit per part del jutjat, ja que la petició es va presentar durant el mes d’agost. Les diferents causes es troben en fase d’instrucció al Jutjat d’Instrucció número 1 de Tarragona.

Cal tenir en compte, a més a més, que des del passat mes de gener, l’Ajuntament de Tarragona està personat com a perjudicat en la causa principal. Totes aquestes accions legals es van començar a tramitar a partir dels acords arribats amb la resta de grups municipals i es van resoldre en diferents decrets signats per l’alcalde.

El 14 de gener va tenir lloc una explosió a l’empresa IQOXE, situada al polígon químic sud. Aquest accident va comportar la mort de tres persones, diversos ferits greus i nombrosos danys materials sobre habitatges, equipaments, establiments comercials, vehicles, així com a la via pública.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta