Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Ple Conselleres i consellers Pau Ricomà Vallhonrat

Pau Ricomà Vallhonrat

Alcalde i Conseller de Cultura i Festes 

Telèfon: 977 296 104
Adreça electrònica: alcaldia@tarragona.cat

Vaig néixer a Tarragona el 5 de desembre de 1957. Soc casat des de fa trenta-sis anys, pare d’un fill i una filla i avi del Roc i el Toni.

Em vaig fer gran jugant al carrer, com feien els infants en aquella època. Recordo les tardes d’estiu i els interminables partits de futbol, fent servir els bancs de pedra de la Rambla com a porteries. Vaig començar a estudiar al Col·legi Sagrat Cor, quan encara estava al carrer August. Vaig inaugurar dues escoles: l’actual Sagrat Cor i el Col·legi Sant Pau. Tarragona vivia llavors un procés accelerat de creixement i transformació. Vaig fer el batxillerat superior al Seminari. Després de fer dos anys estudiant filosofia, em vaig passar a la història, i em vaig llicenciar en Història General i Geografia a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. També he cursat estudis de Sociologia a la UNED. Vaig participar en el llibre La província de Tarragona durant el franquisme (1936-1976) amb el treball «Tarragona. Gener de 1976. El primer alcalde franquista electe», publicat pel CEHS Guillem Oliver, sota la coordinació de Josep Sànchez Cervelló.

Quan tenia 18 anys, vaig viatjar per Europa amb l’Interrail. Creuant Europa, vaig passar per París i Amsterdam, vaig arribar a Estocolm i vaig baixar fins a Venècia i Roma. Va ser un viatge per obrir els ulls i veure més enllà de l’Espanya que llavors encara vivia sota el franquisme, un règim decadent, però encara una dictadura on es perseguia la democràcia i s’executaven persones.

Vaig treballar més de trenta anys a Caixa Tarragona, l’actual Catalunya Caixa, sent director d’oficina a Salou i Tarragona abans de tenir responsabilitats sindicals. Vaig ser fundador del Sindicat d’Empleats de Caixa Tarragona i president del Comitè d’Empresa de Caixa Tarragona.

Milito a Esquerra Republicana de Catalunya des de l’any 2000, i he assumit diverses responsabilitats dins del partit. He estat secretari d’organització de la Secció Local de Tarragona, president comarcal del Tarragonès, conseller nacional i president d’ERC a Tarragona. Entre els anys 2007 i 2011 vaig ser president de l’Empresa Municipal de Desenvolupament Econòmic, des d’on vaig crear la Tarragona Film Office. 

Ara assumeixo el repte més important: ser el candidat del meu partit a l’alcaldia de Tarragona. Tinc la sensació d’haver viscut bastant i també de tenir encara molt per viure. Vull dedicar l’experiència adquirida i aquesta il·lusió a la meva ciutat, Tarragona.

Porto molts anys vinculat al teixit associatiu ciutadà. Des de l’any 1984, formo part de la Colla Jove Xiquets de Tarragona i n’he estat president. He estat membre del Patronat de la Fundació Topromi. Soc soci de la Reial Societat Arqueològica Tarraconense, del Centre d’Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver, d’Intermon-Oxfam, soci 93 del Club Gimnàstic, de l’Assemblea Nacional Catalana, d’Òmnium Cultural i de la Plataforma per la Llengua. He participat a la processó de Setmana Santa com a portador dels misteris de Nostre Pare Jesús de la Passió i la Soledat, de la Confraria de la Sang.

M’agrada escriure. Soc usuari actiu de les xarxes socials i em podeu trobar a Facebook, Twitter i Instagram. M’agrada llegir novel·la negra i llibres relacionats amb el món de la comunicació, i també la música. Quant a aquesta, soc ben eclèctic de gustos: Ramones, Lou Reed, Raimon o soul, però també música clàssica. Us podeu fer una idea de com són de variats aquests gustos donant un cop d’ull a les meves playlists de Spotify. Quan tinc temps per perdre i fa bo, em trobareu a la platja Llarga. En soc un enamorat.

 

AGENDA    DECLARACIÓ DE BÉNS    INCOMPTATIBILITATS

 

Segells de reconeixement d’administració oberta