Tarragona

Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Notícies 2020 L’alcalde assisteix a l’acte d’inauguració del centenari de l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona

L’alcalde assisteix a l’acte d’inauguració del centenari de l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona

L’alcalde assisteix a l’acte d’inauguració del centenari de l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona

L’alcalde assisteix a l’acte d’inauguració del centenari de l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona Foto: Mauri
És un fons de més de 15.000 documents i més de 2 milions d'imatges digitalitzades
11/02/2020

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, va assistir ahir al vespre a la inauguració del Centenari de la fundació de l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona, junt amb l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Mariàngela Vilallonga, i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, entre altres autoritats.

Aquesta celebració, que es va iniciar ahir, s’allargarà durant tot l’any amb un seguit d’actes, com jornades amb experts, concerts i activitats adreçades a les escoles, amb la intenció d’apropar l’arxiu a la ciutadania i donar a conèixer la seva tasca i el fons bibliogràfic que conté. Es tracta de més de 15.000 documents i més de 2 milions d’imatges digitalitzades.

L’alcalde, en el seu parlament, va apuntar la importància d’aquest arxiu “que posa a disposició tota la informació del passat per als usuaris del futur”, i va recalcar que “és la suma de conceptes molt diversos com la conservació, la preservació i la digitalització” durant aquests primers cent anys.

Comparteix


Segells de reconeixement d’administració oberta
© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat