• Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de l'Ajuntament de Tarragona
  • Twitter de l'Ajuntament de Tarragona
  • Flickr de l'Ajuntament de Tarragona
  • Pinterest de l'Ajuntament de Tarragona
Esteu aquí: Inici Números anteriors Públics 122 Destaquem

Destaquem

Destaquem
 

Novetats

Peus descalços sota la lluna d’agostTEATRE / 19 FEBRER 21.30 h - 20 FEBRER 18.30 h
TEATRE METROPOL

Peus descalços sota la lluna d'agost

Estrena a Tarragona de l'obra de Joan Cavallé, guanyadora del Premi 14 d'abril de Teatre i del Premi de la Crítica Serra d'Or de Teatre 2010. Aquesta coproducció del CAER, l’Ajuntament de Tarragona i REMA 12, dirigida per Albert Mestres, planteja la necessitat de recordar amb l’únic objecte de saber la veritat a partir de l’aparició d’unes restes humanes en un paratge aïllat, muntanyenc. Les persones a qui van pertànyer van ser víctimes de l'última guerra. El públic assisteix a l’exhumació d’aquests bocins de passat mentre es mostren els ecos dels fets que van ocórrer, que han quedat impregnats en l’espai però resten invisibles per als personatges. Només els espectadors de teatre tenen l'estrany privilegi de veure-ho tot. L'obra del dramaturg tarragoní Joan Cavallé compta amb un repartiment format per Mercè Anglès, Pep Cortès, Fermí Fernández, Aina Huguet, Quimet Pla i Pep Planas.
 

Veure web del cicle

Històries de l’edat d’orCINEMA / 20 FEBRER - 20 H
ANTIGA AUDIÈNCIA

Segon any del cicle de cinema contemporani Kino

Una pel·lícula sobre la crisi a Romania, amb guió de Christian Mungiu, enceta la segona temporada del cicle de cinema contemporani Kino, en versió original subtitulada i projecció en 35 mm. Es tracta d'Històries de l'edat d'or. Ceaucescu va anomenar Edat d’Or el període de més crisi econòmica i social a Romania. Mungiu ha cercat directors de diverses generacions per dirigir els cinc episodis en què està dividit el film. Molts d’aquests directors són contemporanis a les històries que expliquen i remeten a l’afany de supervivència i als recursos de la picaresca per descriure un col·lectiu que es pren la vida amb ironia. El cicle continuarà amb la projecció de Shy, de Lee Chang-dong, el diumenge 27 de febrer.

Veure web del cicle

Hidden / ChoiceDANSA / 25 FEBRER - 21.30 H TEATRE METROPOL

"Hidden / Choice", de la Cobosmika Company

Una de les millors companyies de dansa contemporània d'Europa, la Cobosmika Company, presenta dues coreografies plenes d’emoció i energia. Hidden, una creació pròpia, i Choice, de Russell Maliphant, un dels principals coreògrafs de l’actualitat, formen aquest doble programa. Interpretat i dirigit per Peter Mika i Olga Cobos, Hidden és un duet intimista i evocador que parla de les relacions de parella i de les seves lluites, desitjos i sensacions. Com en un tauler d’escacs, on cada jugador escull la seva estratègia per sobreviure. Choice és un quintet que barreja la improvisació amb intel·ligents acrobàcies realitzades per parelles que semblen alienes al públic, en la intimitat més profunda.
 

Veure web del cicle

The BrewMÚSICA / 26 FEBRER - 22.30 H
SALA ZERO

The Brew, precocitat blues-rock

Els britànics Jason Barwick i Kurtis Smith van formar The Brew l'any 2005, quan tenien 15 i 16 anys respectivament. Ara presenten ja el seu quart disc, acompanyats pel pare d'Smith al baix. The Brew tenen influències dels anys 70, com Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Stevie Ray Vaughn o The Who, així com altres més recent com els australians Wolfmother. Al seu pas per la Sala Zero, The Brew estaran acompanyats pels vendrellencs Mr. Pez, guanyadors del concurs Track 2009.
 

Circ CricCIRC / 26 I 27 FEBRER I 5 I 6 MARÇ
PARC DEL FRANCOLÍ

El Circ Cric torna per Carnaval

Tortell Poltrona i companyia presenten Els racons de la memòria, un espectacle trepidant amb esquetxos que ja són part de la història. Acròbates, pallassos, malabaristes, equilibristes i músics es fonen en aquesta passejada per les creacions de Jaume Mateu, el mític Tortell Poltrona, impulsor de la renovació de la figura del pallasso. Els racons de la memòria és una ronda per les emocions viscudes en aquests 30 anys de Circ Cric, on es fon el passat i el present i on es forja el futur.
 

Consultar programació completa

Manel Camp QuartetMÚSICA / 26 FEBRER - 21 H
AUDITORI FUNDACIÓ CAIXA TARRAGONA

Manel Camp Quartet

El pianista manresà Manel Camp presenta el seu últim disc, Tangram, inspirat en el joc xinès amb el qual comparteix nom, dins el cicle Jazz a l'Auditori. El joc xinès del Tangram té set peces geomètriques que es combinen de totes les formes possibles per fer-ne una de nova, que les inclou totes, però que és diferent a les parts. Ben bé com les set notes de l'escala musical, que Manel Camp ordena i desordena amb el seu quartet jazz. Les similituds entre el joc i la música són tan evidents com enganyoses. Manel Camp va iniciar la seva trajectòria professional amb el grup Fusioon i ha col·laborat amb Lluís Llach, Maria del Mar Bonet, Raimon, Miquel Gil o Santi Arisa, entre altres.
 

 

destaquem_catalunyacaixa.gif 

PenèlopeCLOWN / 27 FEBRER - 18.30 H
TEATRE METROPOL

Pepa Plana és "Penèlope"

Nola Rae, prestigiosa degana de les pallasses, dirigeix Pepa Plana en aquest entremaliat remake de la Guerra de Troia. La pallassa catalana és Penèlope, que espera el retorn d’un marit que acaba d’abandonar la llar per anar-se’n a la guerra. Com a distracció té una màquina de cosir i el fil suficient perquè cosint pugui oblidar les seves penes. La Guerra de Troia, amb les seves naus, ciutadelles, heroics guerrers i, com no, el molt famós cavall que va donar la victòria a les tropes d’Ulisses, es converteix en un vehicle per les situacions més poètiques, tendres, absurdes i còmiques.
 

Veure web del cicle

 

I també...

EXPOSICIÓ / FINS AL 27 DE FEBRER
EL PALAU

En capses de sabates

destaquem_palau.gif

EXPOSICIÓ / FINS AL 6 de MARÇ
MUSEU D'ART MODERN

Fons d'art de la Creu Roja a Catalunya
 

EXPOSICIÓ / FINS AL 15 de MAig
auditori fundació caixa tarragona

Àfrica. L'objecte com a valor de canvi
 

destaquem_catalunyacaixa.gif

Properament...

música / 3 març - 22.30 h
sala zero

Arizona Baby

música / 4 març - 22.30 H
reciNTE FIRAL

Rosario Flores

 

TEATRE / 10 març - 21.30 H
teatre metropol

Primer amor

 

 

 

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat