• Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de l'Ajuntament de Tarragona
  • Twitter de l'Ajuntament de Tarragona
  • Flickr de l'Ajuntament de Tarragona
  • Pinterest de l'Ajuntament de Tarragona
Esteu aquí: Inici Números anteriors Públics 136 La vitrina

La vitrina

La vitrina

Portada Ball Turcs

El ball de Turcs i Cavallets a les escoles

Marta Badia i Gerard Elies
Cossetània Edicions

El vuitè volum de la col·lecció Santa Tecla a les Escoles vol apropar als nens el Ball de Turcs i Cavallets, que forma part del Seguici. Aquesta guia és una eina didàctica amb fotografies, dibuixos, propostes d'activitats, fitxes fotocopiables i altres materials diversos. Tots aquests suggeriments i recursos pretenen posar a l’abast dels docents els mitjans adients per treballar l’observació, la identificació, el reconeixement, la reflexió, el joc, el coneixement intrínsec i el gaudi d'aquest element del Seguici Popular de Tarragona. Santa Tecla és plena d'elements identificadors de la cultura local i aquesta guia promou la integració dels nens en el seu context sociocultural.

Portada Enric Garcia

La Mulassa de Tarragona

Enric Garcia Jardí
Arola Editors

La Mulassa és un dels elements més participatius del Seguici Popular de les Festes de Santa Tecla a Tarragona. Aquesta publicació mostra l’evolució d’aquesta bèstia, apareguda ja al pessebre menjant-se la palla del nen Jesús, fins a l’actualitat, que fa córrer carrer Major amunt arribant a la font de la Plaça de les Cols, on sadolla la set de Festa. L'obra és fruit d’una investigació exhaustiva i rigorosa, amb referències literàries des de l’època medieval, passant per Verdaguer i Carner. Una feina interdisciplinària bastida de llegendes, simbologia, iconografia, etimologies i cites de la Bíblia.

Portada Jaume Recasens

Somnis en paper

Jaume Recasens
Cossetània Edicions

Als anys trenta del segle XX els mitjans de comunicació escrits i el periodisme vivien un moment d’eclosió i un auge sense precedents. Com la resta del país, el Penedès disposa d’una vasta producció informativa i opinativa. Jaume Recasens radiografia cadascuna de les capçaleres i mostra quin és el llenguatge, el model i l’estil periodístic que les caracteritza, a més de donar un cop d’ull a les impremtes i als redactors més influents. Al final, sense grans esforços, el lector es capbussa en un dels períodes més interessants de la història catalana.
 

Portada Josep Romeu

Mirada infinita

Josep Romeu
Temps Record

El jove cantautor tarragoní Josep Romeu ha gravat un segon treball més optimista i que transita per terrenys pop. La mirada infinita dóna entrada a més instruments (piano, orgue, guitarra elèctrica) i sembla més pop que el seu antecessor, ancorat en la cançó d'autor. El disc, que ha estat gravat als estudis La Casamurada per Jesús Rovira (Lax'n'Busto), conté cançons d'idees i cançons de sentiments a parts iguals. Romeu, però, és musicalment conservador i defuig tot risc formal, potser per posar l'èmfasi en les lletres. La nit del dia 19 actuarà a la plaça del Rei.
 

Portada Anna Roig

Bigoti vermell

Anna Roig i l'Ombre de ton Chien
Satélite K

La banda del Penedès desplega un nou repertori ple de referències teatrals, cabareteres i francòfones. Bigoti vermell conté onze caçons: vuit en català i tres en francès. I és que Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien va començar adaptant clàssics de la chanson francesa, de Jacques Brel a Serge Gainsbourg, que encara interpreten en directe. Paraules majors al costat d'un repertori propi ben gravat, amb una producció acurada, però que no deixa de ser una esforçada temptativa d'assemblar-se als grans mestres del gènere i que apel·la a un imaginari imbuït pel cabaret, els aires juganers i els je t'aimes. El dia 20 actuaran al concert familiar de Tecletes.

 

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat