• Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de l'Ajuntament de Tarragona
  • Twitter de l'Ajuntament de Tarragona
  • Flickr de l'Ajuntament de Tarragona
  • Pinterest de l'Ajuntament de Tarragona
Esteu aquí: Inici Números anteriors Públics 121 La vitrina

La vitrina

La vitrina

Guerra civil

La Guerra Civil a la comarca del Tarragonès

Montserrat Duch, Jordi Piqué i Joan Serrallonga
Arola Editors

Tres historiadors signen aquest treball de recerca i divulgació, segon volum de la col·lecció Quaderns del Tarragonès, impulsada pel Consell Comarcal del Tarragonès. Jordi Piqué explica l’impacte causat pels bombardejos sobre Tarragona i els pobles de la comarca. Montserrat Duch signa dos capítols: un se centra en com van canviar els papers socials de les dones en la conjuntura bèl·lica a la rereguarda i al front i l'altra, en les estratègies de supervivència a la postguerra. I Joan Serrallonga, finalment, relata de quina manera es va imposar el terror a una població indefensa que es va veure obligada a marxar.

Zenit 2010

Zenit 2010. La ciutat i l'oblit

Conxita Jiménez, Josep Lázaro i Albert Cardona
Editorial Cossetània

Tercer volum de la sèrie Zenit, eina que el col·lectiu La Gent del Llamp utilitza per donar a conèixer veus noves o poc conegudes. Com correspon a la filosofia de la col·lecció, l'edició de 2010 aplega les obres de dos escriptors novells relacionats amb Tarragona -en aquesta ocasió llibres de poesia de Conxita Jiménez i Josep Lázaro- al costat d'una aportació d'un autor consagrat que els apadrina -un recull de narracions breus i una peça de microteatre d'Albert Cardona-.

Sols llunes

Dels sols i les llunes

Tecla Martorell
Arola Editors

La tarragonina Tecla Martorell, que havia publicat amb Pilarín Bayés les Petites Històries de la Rambla de Tarragona I i II, s'estrena en el món de la novel·la. En primera persona i amb intimisme, Dels sols i les llunes explica les experiències d'una noia de poble que forma part d’una família marcada per la Guerra Civil. La protagonista descriu tradicions de la ciutat i del poble amb ulls de criatura i, nodrida pels mestres i savis que ensopega per la vida, baixa a estudiar a Tarragona. Sola però il·lusionada intenta defugir del conformisme sense oblidar les seves arrels.

Gundown

Endless loads of rage

THE GUNDOWN
Sell Our Souls

La banda de punk-rock local amb més sortida, The Gundown, debuta en llarg després d'una demo i un disc compartit amb els seus amics Vondänikens. Endless loads of rage són catorze dards enverinats pel hardcore melòdic i el punk-rock de Fugazi, Jawbreaker, Wipers, Nerves, Adolescents i companyia. Les cançons són ràpides i plenes de ràbia, com diu el títol, i estan disposades una darrere l'altra sense donar temps perquè l'oient agafi aire. Els tarragonins s'estan erigint en grup revelació del hardcore-punk estatal. La millor prova d'això es pot adquirir en vinil negre o vermell (edició limitada).

Portada Cruz

Ciencias naturales

CRUZ
Mass Records

Antonio Cruz apunta i dispara a les radiofòrmules amb un disc de pop clarament mainstream. L'àlbum ha comptat amb la producció de Tato Latorre (Maldita Nerea, Antonio Orozco), el primer single és un duet amb María Villalón (guanyadora del concurs Factor X, reality que la cadena Cuatro va emetre el 2006) i Cruz ja ha sonat a Sálvame, 40 Latino i Radio Teletaxi. La música d'aquest tarragoní fa per aquells a qui agraden les tornades amables que es repeteixen innumerables vegades o que any rere any veuen OT i escolten els productes que es deriven de la seva factoria.

 

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat