• Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de l'Ajuntament de Tarragona
  • Twitter de l'Ajuntament de Tarragona
  • Flickr de l'Ajuntament de Tarragona
  • Pinterest de l'Ajuntament de Tarragona
Esteu aquí: Inici Números anteriors Públics 143 La vitrina

La vitrina

La vitrina

Primavera, estiu, etcètera

Primavera, estiu, etcètera

Marta Rojals
La Magrana

Nascuda a la Ribera d’Ebre fa 36 anys, Marta Rojals ens relata de manera molt entenedora com transcorre la vida en un poble de l’Ebre. Fent ús de la parla de la seva terra amb absoluta normalitat, ens narra el retorn de l’Èlia al seu poble després d’estudiar i treballar a Barcelona. Allí, envoltada dels seus familiars i amics –presents i absents– descobreix aspectes de la vida que li havien passat desapercebuts fins aquell moment. En aquesta primera novel·la l’autora aprofita l’ocasió per reivindicar els valors del món rural, desconeguts per gran part de la societat actual.

L’acabadora

L'acabadora

Michela Murgia
Proa

La novel·la ens presenta la societat rural, els costums i les creences de la Sardenya dels anys 50. Una cultura mediterrània preservada per la seva condició d’illa. Michela Murgia ens parla del significat de la vida i la mort, de la confrontació entre la tradició i la modernitat. Aquesta dualitat de pensaments se’ns presenta sota el guiatge de les dues protagonistes, la Tzia, modista del poble que també fa d’acabadora (ofici que consisteix a ajudar a morir aquells que no volen patir més) i la Maria, la seva filla adoptiva.

L’art de no amagar-se de la vida

L'art de no amargar-se la vida

Rafael Santandreu
Cossetània edicions

Rafael Santandreu exerceix com a psicòleg a la seva consulta de Barcelona. En aquest llibre Santandreu presenta les eines bàsiques per al que considera el principal objectiu de la seva tasca: convertir-nos en persones emocionalment fortes. Les pàgines d’aquesta obra poden contribuir a trobar maneres de combatre allò que genera pors irracionals, símptoma de la depressió, l’ansietat o l’obsessió, i que impedeix tenir una vida plena. Rafael Santandreu exposa en aquesta obra un mètode pràctic, clar i científicament demostrat per caminar cap al canvi psicològic.

Un Munt d’Idees 2011

Un munt d’Idees 2011

Diversos artistes
AMT

Un munt d’idees 2011 és la vuitena edició d’aquest CD que presenta l’Associació de Músics de Tarragona i la Fundació Caixa Tarragona de CatalunyaCaixa Obra Social amb l’objectiu de promocionar i fer difusió dels músics tarragonins. En aquesta ocasió, hi trobem deu artistes i grups, novells i consolidats, amb una varietat estilística més àmplia que mai: del rock urbà al pop, passant per la fusió o el flamenc. El concert de presentació serà el divendres 20 de gener a les 20.30 h a l’Auditori de CatalunyaCaixa. L’entrada és lliure.
 

Carmina Canere

Carmina Canere

Thaleia
 

El grup tarragoní de reconstrucció històrica Thaleia és el primer i únic grup a l’Estat especialitzat en el món de la música romana. El dia 27 de gener presenta el seu nou treball, Carmina Canere. Interpretaran en directe alguns dels temes que formen el disc acompanyats de la dansa i els instruments de l’època. El disc serà presentat per la soprano Marta Mathéu i pel doctor Federico Adán. Carmina Canere està apadrinat pel doctor Joaquín Ruiz Arbulo, catedràtic d’Arqueologia de la Universitat Rovira i Virgili.

 

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat