• Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de l'Ajuntament de Tarragona
  • Twitter de l'Ajuntament de Tarragona
  • Flickr de l'Ajuntament de Tarragona
  • Pinterest de l'Ajuntament de Tarragona
Esteu aquí: Inici Números anteriors Públics 157 El racó insòlit

El racó insòlit

El racó insòlit

 

ArgenteBlancEl fotògraf Xavier Argente ha fet una sèrie sobre els polígons de la perifèria de Tarragona i els resultats són espectaculars i sorprenents. La imatge que veieu podria ser ben bé un quadre fet expressament per ser contemplat.

La bellesa és en els ulls de qui mira... però també en l’habilitat de qui ens mostra la realitat de manera que puguem apreciar els elements artístics que conté. Hi ha bellesa en llocs aparentment tan poc inspiradors com un polígon industrial i un bon fotògraf amb la seva càmera pot fer-la visible.

Teniu la sèrie sencera en aquest enllaç. Entreu-hi perquè veureu uns espais molt familiars com no els havíeu mirat mai i podreu apreciar la humanitat que, en el fons, hi ha darrere de tots i cada un dels objectes.

“Un dia vaig llegir un tuit que deia més o menys «los objetos, esas extrañas criaturas». És precisament això el que m’interessa. En aquests espais veig materials, ferralla, estructures, ciment, i és com si convisquessin. Hi ha un «fil d’humanitat» que els manté units. La textura de les parets, sense artificis; la bossa de la brossa enredada en una tanca... Cada un d’aquests detalls té, per a mi, molta força. Veig la humanitat en cada un d’aquests objectes.” Això és el que percep el fotògraf, i ens ho transmet de manera que nosaltres també ho percebem (i potser fins i tot anem més enllà i experimentem altres sensacions).

“M’agrada donar un «ordre» al que sembla oblidat; intervenir-hi i prou, sense interferir ni trencar aquest «fil d’humanitat» que uneix els diversos elements.” És el poder de la càmera: canviar la visió de la realitat sense tocar-la per res, només oferint-ne una nova perspectiva.

La trajectòria de Xavier Argente com a fotògraf és llarga i consolidada. Llicenciat en Filosofia, és director d’art i soci cofundador de l’empresa de disseny gràfic DOMO-A, a la qual acaben de seleccionar dos projectes per als Premis Laus d’enguany. Ha exposat les seves fotos en diverses ciutats i ha publicat el llibre 3:Atzar, amb poemes Rosa Comes (Arola, 2007). Talent –i molt bona tècnica– per mostrar l’atractiu d’uns espais urbans que solen passar desapercebuts.

 

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat