• Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de l'Ajuntament de Tarragona
  • Twitter de l'Ajuntament de Tarragona
  • Flickr de l'Ajuntament de Tarragona
  • Pinterest de l'Ajuntament de Tarragona
Esteu aquí: Inici Números anteriors Públics 157 La imatge

La imatge

laimatge.gif

 

HugoPradesTarragonaL’il·lustrador tarragoní Hugo Prades és un enamorat de la seva ciutat, molt sovint motiu d’inspiració per als seus dibuixos: “Per mi, Tarragona és un lloc suggerent, on em puc perdre en aquella hora màgica, quan tothom està sopant i no hi ha ningú pels carrers. Llavors puc sentir l’ànima humana d’un ésser antic però proper. Tanta gent abans que jo ha anat modelant i posant el seu gra de sorra en el que ara podem veure, que molts cops em fa sentir molt petit. Sé que sóc afortunat d’haver nascut aquí, un lloc on les pedres parlen”, diu.

Aquesta vinculació tan profunda amb Tarragona li ve de ben petit: “Vaig viure la meva infantesa al carrer Ponç d’Icart, amb unes fantàstiques vistes al mar. La meva àvia vivia a la Part Alta i sovint pujava a veure-la. M’agradava aquell petit passeig, com si fos un viatge al passat. Llavors no em podia imaginar que anys més tard dibuixaria aquells carrers... però a l’època romana.” Un dibuix seu que segurament heu vist en més d’un lloc és el del Seguici Popular a les escales de la Catedral. Fixeu-vos en la cura que posa l’autor en tots els detalls.

Hugo Prades és un dibuixant polivalent –la seva obra va des de còmic fins a il·lustracions per a contes infantils, passant per puzles i jocs de taula–, però una de les seves facetes més conegudes és la il·lustració històrica. Si entreu al seu blog, a més de gaudir dels seus dibuixos treballats i plens de detalls, podreu veure els esbossos del còmic 1811. El Setge de Tarragona, del qual és coautor. Una manera fantàstica de conèixer el procés que segueix l’autor abans d’arribar a l’obra definitiva.

La imatge que veieu és fruit d’un encàrrec de l’empresa Itinere per donar a conèixer les visites guiades per a famílies que organitza aquesta empresa. Reconeixeu tots els edificis? Els heu visitat? Al web d’Itinere hi trobareu la mateixa il·lustració, però en versió nocturna.

Dibuixi el que dibuixi, tota l’obra d’Hugo Prades té la impremta de Tarragona. Per exemple, al puzle Heaven & Hell, que va fer per a una empresa alemanya, s’hi veu clarament la façana de la Catedral, però amb els pinacles acabats. Es tracta d’una Torre de Babel on el purgatori és la vida a la Terra, tot tractat amb molt d’humor. “Acabar els pinacles? En un dibuix així, m’ho podia permetre!”

 

 

 

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat