Tarragona

Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Tràmits i serveis Casaments Casaments civils a l'Ajuntament

Casaments civils a l'Ajuntament

L'Ajuntament de Tarragona s'encarrega de la celebració de casaments civils que es fan per delegació del Registre Civil. L’alcalde és qui té la potestat de celebrar els matrimonis civils i que, a la seva vegada, delega en els diferents regidors municipals.

L'Àrea responsable d'aquest procediment és la de Relacions Ciutadanes i Protocol.

 

Requisits

Per contraure matrimoni, cal ser major d’edat i, com a mínim, un dels membres de la parella, ha d’estar empadronat o haver nascut a la ciutat de Tarragona.

Tornar

Inici de l'expedient

La tramitació de l'expedient s'haurà d'iniciar al Registre Civil de Tarragona (Rambla Nova, 120 - Telèfon 977 920 008), indicant la voluntat d'oficiar la cerimònia a l'Ajuntament de Tarragona.
Entre els dos i tres mesos següents a l'inici del procediment el Registre Civil envia l'autorització a l'Ajuntament per a la celebració del Matrimoni.

Tornar

Modalitats

A l'Ajuntament es poden celebrar:

 • Casaments Civils amb cerimònia


L'acte acostuma a tenir una durada de 25 minuts. Es realitza al Saló de Plens (capacitat màxima d'unes 100 persones) els dissabtes al matí i/o tarda segons calendari anual i disponibilitat horària. Les característiques de la cerimònia (música, idioma, anells etc.) s'acordan al moment de fer la reserva.

 • Casaments Civils sense cerimònia

Acte administratiu d'uns 10 minuts de durada on només hi són presents els contraents i els testimonis. Es realitza els dijous al matí (segons calendari anual) al despatx de la consellera de Relacions Ciutadanes. La cerimònia consisteix en la lectura dels articles del Codi Civil, el consentiment dels contraents i la signatura de la documentació oficial.

Tornar

Tramitació

Un cop iniciat l'expedient al Registre Civil, els contraents demanen la celebració de la cerimònia a l'Ajuntament. Ho poden fer:

 • Presencialment al departament de Relacions Ciutadanes de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.
 • Per correu electrònic relacions@tarragona.cat o trucant al telèfon 977 296 169 per sol·licitar cita presencial.

Tornar

Documentació a aportar

S'haurà de complimentar un formulari de sol·licitud que es facilitarà al departament de Relacions Ciutadanes i adjuntar:

 • Fotocòpia del DNI/NIE o passaport dels contraents i dels testimonis que han de ser com a mínim dues persones majors d'edat (no necessàriament familiars)
 • Còpia del document que acredita l'inici de la tramitació de l'expedient al Registre Civil.

Tornar

Reserves i dates de celebració:

Per fer la reserva de data i hora de l'enllaç s'ha de passar per les oficines de Relacions Ciutadanes (Plaça de la Font, 1) amb la docuemtnació que es demana al punt anterior o trucar al telèfon 977 296 169 per consultar disponibilitat.
Els horaris de celebració dels enllaços són:

 • Dijous: De 11:30 a 13:00 cada quinze minuts
 • Dissabte: Matins a les 1:30; 12:00; 13:00 i 13:30. Tardes a les 18:00; 18:30 i 19:00.

Podeu consultar les dates de celebració al calendari del següent enllaç:

 

Calendari 2019Calendari 2019

Calendari 2020

Tornar

Taxes

El cost d’aquest acte ve regulat per les taxes municipals corresponents aprovades cada any (els preus del 2015 els trobareu a l'ordenança fiscal 15, apartat 22 - OF 15.22).

 • Dijous: Gratuït
 • Dissabte Matí: 155,15 €
 • Dissabte Tarda: 258,53 €

 

Tornar

Més informació

977 296 169 - 977 296 182
relacions@tarragona.cat

Comparteix


Segells de reconeixement d’administració oberta
© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat