• Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de l'Ajuntament de Tarragona
  • Twitter de l'Ajuntament de Tarragona
  • Flickr de l'Ajuntament de Tarragona
  • Pinterest de l'Ajuntament de Tarragona
Esteu aquí: Inici Medi ambient Espais verds Parcs urbans

Parcs

Tot i que la jardineria ha existit des de sempre a les ciutats en forma de jardins privats, horts, vivers, petites places o en els carrers arbrats, l’espai verd públic no apareix com a tal fins després de la Revolució Industrial.

La necessitat de mà d’obra als nuclis industrials va portar a les ciutats gran quantitat de treballadors, la qual cosa va provocar la progressiva manca d’espai lliure.

El concepte de Parc Públic, entès com a espai creat pel govern municipal per al lliure ús dels ciutadans, neix davant la necessitat d’oxigenar la ciutat i crear espais de lleure per tal de fer-la més saludable.

Però a més dels parcs i altres zones verdes urbanes, Tarragona disposa d’espais i parcs de caire més natural, sense oblidar la gran importància del verd viari com l’arbrat i les mitjanes i rotondes enjardinades.

Per a una millor gestió dels parcs i verd viari s’han establert diverses tipologies d’espais verds que es classifiquen d’acord amb el tipus de manteniment que requereixen. D’aquesta manera es fan compatibles els tractaments més naturals de parcs com el del Pont del Diable amb tractaments de jardineria més tradicional com el Parc de la Quinta de Sant Rafael i fins i tot jardins que es podrien considerar històrics com els Jardins de la Reconciliació o el Parc de Saavedra, o jardins totalment innovadors com l'Smart Parc Tabacalera, que inclou el jardí vertical més gran d'Europa i que funciona amb un sistema tecnològic punter de gestió de l'aigua.

ParcsA continuació trobareu un llistat dels diferents parcs amb tota la informació de cada un d'ells:

Compartir

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat