• Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de l'Ajuntament de Tarragona
  • Twitter de l'Ajuntament de Tarragona
  • Flickr de l'Ajuntament de Tarragona
  • Pinterest de l'Ajuntament de Tarragona
Esteu aquí: Inici Medi ambient Informació ambiental Dia Mundial del Medi Ambient

Dia Mundial del Medi Ambient


El dia 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, i des de l'Ajuntament de Tarragona, amb la col·laboració de Limonium, FCC, Associació Aurora, Arnia, Mare-Terra, Cen, La Sínia, GATA, L'Hort de la Sínia, la Plataforma Platja Llarga i el Gepec s'ha organitzat un programa d'activitats entorn de la natura, el respecte i la sensibilització pel medi natural, que tindran lloc entre el 28 de maig i l'11 de juny de 2016.

Activitats:

  • El tret de sortida serà el dissabte, 28 de maig, amb el primer itinerari ornitològic per descobrir la diversitat d'aus que habiten en l'entorn natural més immediat i també amb la cinquena jornada "Cuidem el Bosc de la Marquesa!", per la millora de la franja litoral.
  • El diumenge 29 s'oferirà un nou itinerari ornitològic urbà.
  • Les activitats continuaran el dijous 2, amb la presentació de la campanya municipal de seguiment de la tortuga marina, una iniciativa que dóna continuïtat a la Xarxa de Voluntaris de la Tortuga que es va impulsar l'any passat per a la sensibilització i la protecció de la tortuga babaua.
  • I també al voltant d'aquesta espècie, el dissabte 4, a la desembocadura del Gaià es dedicarà una jornada a conèixer la tortuga marina i el seu entorn.
  • I el dia 7 de juny es presentarà el quadern educatiu La tortuga pas a pas.


Altres activitats destacades seran el Bioblitz, una jornada de ciència per censar la biodiversitat del Pont del Diable; la descoberta de les papallones autòctones i la visita a un petit apiari per conèixer com funcionen les abelles. A la Rambla Nova s'instal·larà un punt informatiu sobre la recollida selectiva de residus i on es farà un taller de fabricació de sabó a partir d'oli de cuina usat. L'Escola de Natura Francolí obrirà les seves portes el Dia del Medi Ambient i també al voltant del nostre riu urbà s'ha organitzat la 4a jornada "Fem Francolí!", per descobrir i conservar el bosc de ribera.

Aquest any, en el marc del Dia del Medi Ambient, el Metropol acull els XXII Premis Ones Mediterrània que es faran el divendres 3 de juny. L'acte reconeixerà, entre d'altres, la tasca en defensa del medi ambient del cantant Manolo Garcia, el periodista Carles Francino i l'artista flamenc tarragoní Francis Núñez.Cartell promocional

 

Programa d'activitats


 

Compartir

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat