Esteu aquí: Inici Medi ambient Informació ambiental Qualitat ambiental Aigua

Aigua

« Novembre 2019 »
Novembre
DlDtDcDjDvDsDg
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Aigua potable i clavegueram

Logo EmatsaA Tarragona, EMATSA (Empresa Municipal Mixta d'Aigües de Tarragona, S.A.), és l’encarregada de gestionar el cicle de l’aigua a la ciutat. S’encarrega tant de la captació de l’aigua, el seu tractament, el control de qualitat i la distribució, com també de la recollida d’aigües residuals i el seu tractament.

Al seu web, podreu trobar més informació i bons consells per a l’estalvi d’aquest recurs tant preuat.    

Recordeu que Tarragona està en una zona de clima mediterrani i la pluja és molt irregular, per tant convé no malgastar aigua.

Mar

LaboratoriLa Unitat Tècnica de Salut Pública de la Conselleria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona realitza el control de la qualitat de l’aigua de les platges del municipi. Aquests controls es realitzen durant tot l’any, ja sigui temporada de bany, o no.

Per altra banda, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) duu a terme el programa de vigilància i informació de l’estat de les platges i les zones de bany de l’interior, des de l’any 1990. Des de l’ACA juntament amb la Unitat de Biologia i Microbiologia de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV, es fan inspeccions periòdiques i controls analítics durant la temporada de bany (maig - setembre) 

Aquí podeu trobar els resultats dels controls de qualitat.                              

Rius

Francolí

El Francolí i el Gaià són els rius que passen pel terme municipal de Tarragona i cada vegada estan en millors condicions. En els darrers anys l'Ajuntament de Tarragona, en col·laboració amb altres ens i entitats, hi ha realitzat moltes actuacions de millora oferint-nos uns espais agradables per passejar i gaudir del nostre lleure.

Des de l'any 2002, s'ha anat desenvolupant un nou model de gestió fluvial. Els rius ja no són concebuts com a simples canals que transporten aigua, sinó ecosistemes plens de vida. Així es lliga la protecció ambiental i la restauració de zones riberenques amb la defensa davant d'inundacions, l'urbanisme i l'ordenació del territori.

L’Agència Catalana de l’Aigua és qui s’encarrega del control de la qualitat de les aigües dels nostres rius.

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat

carregant