Esteu aquí: Inici Medi ambient Notícies Notícies 2014 L’Ajuntament entrega les claus dels horts urbans als seus nous adjudicataris

L’Ajuntament entrega les claus dels horts urbans als seus nous adjudicataris

« Gener 2020 »
Gener
DlDtDcDjDvDsDg
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

L’Ajuntament entrega les claus dels horts urbans als seus nous adjudicataris

Les parcel·les se cediran a setze persones de col·lectius diferents
22/10/2014

Dijous 23 d’octubre a les 18 h, al Saló de Plens, la tinent d’alcalde de Medi Ambient, Carme Crespo, farà entrega de les 16 claus als nous adjudicataris dels horts urbans ubicats a Sant Salvador. Després d’un període de convocatòria lliure, que es va presentar el passat mes de juliol, ara ja s’ha tancat la licitació, adjudicant els horts a aquestes setze persones que en podran gaudir durant dos anys.

L'ús d'aquests espais, que queda especificat a les bases, té com a objectiu principal proporcionar un espai d’horts exclusiu per a conreu agrícola amb destinació a l’autoconsum, tot fomentant una activitat de lleure; així com proporcionar un espai cultural, lúdic, de relació social i amb funcions terapèutiques.

També es pretén promoure l’educació ambiental relacionada amb els espais agrícoles de la zona i del barri i donar exemple de bones pràctiques ambientals de conreu i gestió dels residus, estalvi d’aigua, producció integrada, agricultura ecològica, etc. És per aquest motiu que la convocatòria anava dirigida a grups que representen diferents perfils o col·lectius, que són:

 

Distribució de les parcel·les

Grup 1: persones amb uns ingressos inferiors o equivalents al Salari Mínim Interprofessional, empadronats al barri de Sant Salvador. Adjudicat a 1 persona.
Grup 2: persones amb risc d’exclusió social empadronades al barri de Sant Salvador. Adjudicat a 2 persones.
Grup 3: parcel·la reservada per a entitats sense ànim de lucre. Adjudicat a 1 entitat.
Grup 4: parcel·les reservades per a persones empadronades a Tarragona. Adjudicat a 12 persones.

 

Característiques de l’espai

Les parcel·les disposen de subministrament d’aigua, tancament perimetral de l’espai amb una tanca de 2 metres d’alçada i dividides entre elles amb balises de fusta, així com d’espais comuns de descans amb bancs i arbres d’ombra.

L’espai que s’ha habilitat per horts és un terreny adjacent al Centre Cívic que només s’utilitzava com a aparcament no regulat, per la qual cosa millorarà substancialment el complex municipal del qual forma part i que és molt freqüentat pel públic, ja que inclou, a més del Centre Cívic, el poliesportiu, la piscina i la llar de jubilats.

 

Condicions dels adjudicataris

L’adjudicatari haurà de pagar un cànon anual de 15 €. El cànon inclou els drets d’ús, la taxa de les escombraries de tipus urbà i/o selectiu, l’assegurança de responsabilitat civil i el consum estimat d’aigua de reg per a cada parcel·la.

L'adjudicació serà per un període de 2 anys, renovables per períodes d’un any fins a un màxim de dos anys més. Passat aquest període caldrà fer una nova sol·licitud i entrar de nou en el procés de selecció.

Els adjudicataris han realitzat ja un primer taller d’horticultura ecològica i pròximament se’ls convocarà per un altre taller informatiu sobre les normes de convivència i utilització dels horts.

Els horaris d’accés a l’hort seran de l’1 de novembre al 28 de febrer de 7 a 18 h i de l’1 de març al 31 d’octubre de 7 a 21 h.

Comparteix

arxivat sota:
© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat

carregant