Esteu aquí: Inici Medi ambient Notícies Notícies 2014 Sant Salvador disposarà d'un nou projecte d'horts urbans

Sant Salvador disposarà d'un nou projecte d'horts urbans

« Juliol 2019 »
Juliol
DlDtDcDjDvDsDg
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Sant Salvador disposarà d'un nou projecte d'horts urbans

Hi haurà trenta parcel·les que podran utilitzar diferents perfils de ciutadans a través d’una convocatòria oberta
09/07/2014

Des de la Conselleria de Medi Ambient es proposa fomentar i crear l’hàbit de crear i mantenir horts urbans i per aquest motiu ahir ja es va presentar als veïns de Sant Salvador el projecte de fer un hort urbà al seu barri. Aquests espais són de caràcter exclusiu per a l’ús com a conreu agrícola amb destinació a l’autoconsum, tot fomentant una activitat de lleure i així proporcionar a veïns i ciutadans un espai cultural, lúdic, de relació social i amb funcions terapèutiques.

Així mateix, un hort urbà serveixi per promoure l’educació ambiental relacionada amb els espais agrícoles de la zona i per donar exemple de bones pràctiques ambientals de conreu i gestió dels residus, estalvi d’aigua, producció integrada, agricultura ecològica, etc.; així com per a la recuperació paisatgística d’un espai infrautilitzat.

L’Hort de Sant Salvador constarà de 30 parcel·les de 4x6 m (uns 20 m2) que aniran agrupades en illes a través d’una xarxa de punts de subministrament d’aigua consistent en un post amb quatre aixetes situades al punt central de les illes, per tal de minimitzar la xarxa. Així mateix s’habilitarà una tanca, un camí perimetral per a cadascun dels horts, es col·locaran bancs i es plantarà algun arbre per generar ombres naturals.

L’espai que s’habilitarà per horts és un terreny adjacent al Centre Cívic que actualment no rep cap tipus de manteniment i només s’utilitza com a aparcament informal, per la qual cosa presenta un aspecte que desmereix tot el complex municipal del qual forma part i que és molt freqüentat pel públic, ja que inclou, a més del Centre Cívic, el poliesportiu, la piscina i la llar de jubilats.

 

Accés a les sol·licituds dels horts ecològics (tramits.tarragona.cat)

L’hort serà utilitzat de la següent manera:

  • Grup 1: 10 parcel·les reservades a persones amb pocs recursos: ingressos inferiors o equivalents al Salari Mínim Interprofessional
  • Grup 2: 5 parcel·les reservades a persones amb risc d’exclusió social (informe de Serveis Socials de l’Ajuntament)
  • Grup 3: 5 parcel·les reservades per a entitats sense ànim de lucre
  • Grup 4: 10 parcel·les per a persones empadronades a Tarragona


La durada de la llicència serà de dos anys, renovables en períodes d’un any fins a màxim de dos anys més i les parcel·les s’adjudicaran els mesos d’agost-setembre. Una Comissió de valoració (Cap tècnic de Medi Ambient, Cap de Parcs i Jardins i animador sociocultural del Centre Cívic) seleccionarà les sol·licituds presentades i entre totes les que compleixin els requisits se sortejaran les parcel·les. L'usuari escollit només haurà de pagar un cànon anual de 15 euros.

 

Cronologia del projecte

  • Inici de les obres: primers de setembre
  • Duració de les obres: 1 mes o 1 mes i mig
  • Jornades de formació: es farà una a la tardor i una altra a la primavera, per formar als usuaris sobre els conreus propis de cada temporada i per informar-los sobre els seus drets i deures
  • Posada en funcionament: Està previst que es pugui començar a plantar a la segona quinzena d’octubre

 

En aquest enllaç es pot consultar l'anunci d'aprovació del plec de condicions que es troba en exposició pública per un termini de 20 dies

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat