Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Mobilitat sostenible

Millor mou-te

La mobilitat sostenible, un dret de tothom

millor mou-te

La mobilitat és un dret de tots els ciutadans, no només dels que posseeixen un vehicle privat, sinó també d’aquells que no poden conduir el seu propi automòbil per moltes raons: problemes físics, mentals o econòmics.Mou-te millor a peu

Igualment, la mobilitat sostenible comporta respectar el dret a la salut, perquè es tradueix en menys riscos d'accidents, menys sorolls i un aire més net. També significa tenir en compte l'interès de més persones, tant en aspectes econòmics com ambientals, perquè quan fem servir els mitjans de transport de menor impacte o es redueix el trànsit, es promou un major ús social de l’espai públic. La mobilitat sostenible comporta respectar el dret a la millora de l'accessibilitat general que proporcionen les alternatives a l’automòbil privat.

La necessitat de disminuir l’ús del cotxe radica en la ineficiència de l’ús de forma massiva. L’automòbil és, amb diferència, el mitjà de transport que més energia i espai consumeix per persona transportada, el que més contaminació emet −tant acústica com atmosfèrica−, així com el que més accidents ocasiona.

Futur de la mobilitat: una ciutat per a les persones

L’Ajuntament de Tarragona va apostar l’any 2009 per una estratègia global en mobilitat urbana sostenible dissenyada sense pressupostos faraònics i aprofitant recursos, i sempre encaminada a potenciar els mitjans de transport amb menys impacte.

mou-te millor en busL’objectiu principal és aconseguir un canvi significatiu en el repartiment modal cap a mitjans de transport més sostenibles. Un objectiu que compta amb el suport d’un nombrós ventall d’entitats i associacions, les aportacions de les quals es van recollir en el procés de participació i debat en el període 2009-2011.

Tarragona ja ha posat en marxa mesures per un futur més sostenible i per una ciutat per a les persones. El Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Tarragona (PMUST) és fruit d’una nova manera d’entendre la mobilitat que prioritza els mitjans de transport més respectuosos amb l’entorn i més sostenibles, com el transport públic i el no motoritzat.

Per explicar el PMUST, la campanya MILLOR MOU-TE inclou un seguit d’accions per fomentar-ne els valors. Una de les accions més destacades és la presència d’informadors a les escoles, pels problemes de trànsit que s’hi generen a l’hora d’entrada i sortida. Consulteu aquí el calendari.

millor mou-te fons

Canvi d’hàbits per millorar la nostra salut i butxaca considerablement

addicte al cotxe?Si caminem mitja hora al dia, augmentem l'esperança de vida entre 2 i 9 anys, enfortim 200 músculs i cremem 3 quilos de greix a l'any.

millor mou-te jo noSi recorrem 3 km a peu o en bicicleta enlloc d'anar en cotxe, reduïm les emissions de CO2 en un quilo per persona.

Un trajecte en autobús ocupa 20 vegades menys espai urbà que el mateix trajecte en cotxe.

És bo per al cor i els pulmons i a més millora l'aspecte físic.

Estalviem un dipòsit de combustible al mes, que no és poc!

Es calcula que per cada quilòmetre que anem en cotxe, la ciutat ha de gastar gairebé 1 €.


Voleu més arguments?


Segells de reconeixement d'administració oberta