Esteu aquí: Inici Espai públic i neteja Notícies Notícies 2014 El Telèfon Verd va rebre 5.885 trucades en el decurs de l'any passat

El Telèfon Verd va rebre 5.885 trucades en el decurs de l'any passat

El Telèfon Verd va rebre 5.885 trucades en el decurs de l'any passat

Això suposa gairebé 1.700 trucades més que l’exercici anterior
24/03/2014

 

L’any 2013 es van atendre un total de 5885 trucades sobre consultes, suggeriments i queixes al telèfon que l’Ajuntament de Tarragona té a disposició del ciutadà, per tal de poder sintonitzar amb les qüestions d’interès relacionades amb la neteja viària i gestió de residus.

 

Recollida de mobles

L’Ajuntament presta un servei de recollida de mobles gratuït. L’any 2013 s’han registrat 3982 trucades per aquest servei de recollida, 1697 més que l’any passat. No obstant això, es continuen detectant actes incívics relacionats amb aquests residus voluminosos. Es troben mobles, fustes, matalassos, etc. a la via pública, llençats al costat dels contenidors.

 

Les trucades en funció dels temes

Si no es tenen en compte les trucades del servei de recollida de mobles i andròmines, el 71 % de les trucades registrades han estat per temes relacionats amb la neteja pública.

“Els suggeriments rebuts de part de la ciutadania són per temes tècnics dels contenidors, consells de comunicació de serveis existents i consells pels serveis de recollida i gestió de residus” diu Joan Sanahujes, regidor de Neteja Pública de l’Ajuntament de Tarragona. “Gran part de les consultes fan referència a la ubicació de les deixalleries mòbils i dubtes sobre com fer la recollida selectiva correctament, sobretot preguntes sobre envasos, vidres (vidre pla, miralls i ceràmica) i residus especials” afirma Sanahujes.

La majoria de queixes són per neteja viària (manca de neteja dels carrers amb aigua) i problemes a contenidors (males olors i contenidors trencats). El 29% restant són trucades relacionades amb temes de medi ambient, parcs i jardins, clavegueram, manteniment públic i plagues.

 

Trucades per zones

El 62% de les trucades han estat del centre de la ciutat. El 18%, de la Part Alta, que bàsicament es tracten de temes de queixes sobre les neteges dels carrers amb aigua: alguns ciutadans consideren que es neteja massa amb aigua i d’altres que s'utilitza poca. El 12% de les trucades corresponen als barris de Llevant i el 8% restant són dels barris de Ponent.

 

Resolució de les trucades

El 26% de les incidències s’han resolt de forma immediata, el mateix dia de la trucada.
El 42% de les trucades s’han resolt en el termini d’una setmana.
El 32% de les trucades s’han resolt en el termini d’un mes.

Els ciutadans també poden fer arribar els seus suggeriments, consultes i/o queixes a través de l’adreça electrònica mediambient@tarragona.cat

L’any 2013 es van registrar 400 correus electrònics, aproximadament 100 més que l’any anterior. Destaca l’augment de correus en comparació amb l’any 2011, més del triple.

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat