Esteu aquí: Inici Espai públic i neteja Notícies Notícies 2015 Cada any es retiren 150 mil xiclets

Cada any es retiren 150 mil xiclets

Cada any es retiren 150 mil xiclets

L’Ajuntament de Tarragona disposa de dues màquines especialitzades que, a causa de les altes temperatures a les quals arriben, tenen un nivell de consum molt elevat
05/11/2015


A Tarragona, la quantitat de xiclets que hi ha enganxats a terra és cada vegada més elevat. Retirar-los no és senzill, ja que ni fregadores ni altres màquines de neteja general són resolutives en aquests casos. Es necessiten unes màquines especialitzades encarregades d’extreure’ls mitjançant l’ús de vapor. Les altes temperatures que es necessiten, doncs, són les que fan que el consum d’aquestes màquines es dispari.

L’extracció dels xiclets, a més, representa una inversió de temps molt elevada, ja que s’han de retirar de manera individual. Es calcula que es necessita una hora de neteja per cada m2 en la qual es poden arribar a treure entre 80 i 100 xiclets.


 

 

El que fa excessivament lent aquest procés és que, una vegada retirat el xiclet i a causa de la vaporització, a aquell bocí de terra hi queda una taca blanca, un petit espai molt net que, mitjançant fregadores, s’ha d’intentar integrar amb la resta de terra per tal que quedi la percepció d’un carrer de color anivellat i sense taques.

La conscienciació i la implicació ciutadana és bàsica perquè amb un petit gest com el d’embolicar el xiclet i llançar-lo a la paperera, ens estalviem moltes hores, molta energia i aconseguim entre tots viure en una ciutat ben cuidada.

 

Comparteix

arxivat sota:
© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat