Esteu aquí: Inici Espai públic i neteja Notícies Notícies 2015 La campanya "Separa bé l'orgànica" finalitza al centre de la ciutat

La campanya "Separa bé l'orgànica" finalitza al centre de la ciutat

La campanya "Separa bé l'orgànica" finalitza al centre de la ciutat

L’equip d’informadors ambientals ha lliurat el lot de reciclatge a 32.571 habitatges
02/12/2015

 

La campanya “Separa bé l’orgànica” clou a la zona centre de Tarragona després de lliurar el lot de reciclatge a 32.571 habitatges. Durant cinc mesos, un equip de vuit educadors ambientals han realitzat un "porta a porta" als domicilis per informar sobre com s’ha de separar la matèria orgànica correctament i han repartit un lot de reciclatge per habitatge, que contenia un cubell de set litres per la matèria orgànica, bossa compostable, un paquet de bosses pels envasos, paper i cartró i vidre, un fulletó informatiu i un imant per la nevera.

També s’han visitat 200 comerços generadors de brossa orgànica com fruiteries, verduleries, carnisseries, etc., als quals se’ls ha fet entrega d’un cubell per reciclar 120 litres. Juntament amb les accions a comerços i habitatges, s’ha informat 994 ciutadans a peu de contenidor i s’han instal·lat 12 punts informatius a diferents zones de la ciutat coincidint amb la instal·lació de la deixalleria mòbil per tal que aquelles persones que no eren a casa quan va passar l’educador ambiental poguessin recollir el lot i resoldre possibles dubtes. En total s’ha informat el 55,06% dels habitatges de la zona centre.

Limonium, l’empresa adjudicatària, amb la coordinació del Departament de Neteja Pública, ha estat l’encarregada de dur a terme aquesta campanya orientada a millorar els nivells de recollida selectiva de la matèria orgànica de la ciutat i que ha estat subvencionada en un 70% per l’Agència de Residus de la Generalitat de Catalunya.

Amb l’execució d’aquesta campanya a la zona centre de la ciutat, ja s’han realitzat campanyes per fomentar i millorar la recollida selectiva de matèria orgànica a tot el terme municipal. Durant el 2014 es van realitzar campanyes a la zona nord, Llevant i Ponent.

A més de les accions informatives també s’han instal·lat tapes reductores als contenidors soterrats de matèria orgànica. Amb aquestes dues accions s’han aconseguit millores substancials de qualitat en la matèria orgànica, i s'ha reduit el percentatge global de residus impropis a l'orgànica en un 16,3%, quan era d'un 13,75% l’any 2014, i d’un 30,03% l’any 2013.

Comparteix

arxivat sota:
© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat