Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2016 El proper dilluns comença la campanya preventiva del mosquit tigre

El proper dilluns comença la campanya preventiva del mosquit tigre

El proper dilluns comença la campanya preventiva del mosquit tigre

L’objectiu és informar la població de les condicions de reproducció del mosquit i mosquit tigre per evitar-ne els focus de creixement, especialment, a jardins i zones exteriors de vivendes.
26/05/2016

La campanya de comunicació i prevenció del mosquit tigre comença amb el proper dilluns 30 de maig. L’objectiu és informar la població de les condicions de reproducció del mosquit i mosquit tigre per evitar-ne els focus de creixement, especialment, a jardins i zones exteriors de vivendes. La consellera de Neteja, Ivana Martínez, ha explicat que: “l’Ajuntament posa en marxa els mitjans tècnics per prevenir la presència de mosquits, però també és molt important la col·laboració ciutadana per evitar els entollaments d’aigua, que són els principals punts de creixement durant la primavera i l’estiu”.

A partir del dilluns s’informarà a través de les instal·lacions municipals, entitats i protectores d’animals sobre els consells generals per a la prevenció del mosquit tigre i què fer en cas de patir alguna picada. La informació també estarà disponible al web municipal i es faran accions especials d’informació en aquells punts detectats com a possibles focus de creixement.

La prevenció és el millor mètode per al control d'aquest mosquit. Per això, el més important i efectiu és evitar la posta d'ous i el creixement de les larves aquàtiques, i eliminar tots els punts d'aigua on pot créixer. L’Ajuntament s’encarrega d’actuar en els espais públics de la ciutat, però la ciutadania té una tasca important en evitar l’acumulació d’aigua dolça a jardins, terrats, balcons i espais a l’aire lliure.

A més de la comunicació a la ciutadania, des l’1 d’abril s’han iniciat les tasques de desinsectació de les rieres i del riu Francolí i dels espais públics on es poder acumular tolls d’aigua. Es tracta de 21 tractaments larvicides amb consegüent acció d’investigació per trobar els nuclis d’aigua entollada i la seva inspecció i seguiment durant el temps que dura la campanya. Aquesta s’ha previst d’una durada total de 31 setmanes amb periodicitat d’accions cada 10 dies. Aquests tractaments es realitzen amb mètodes biològics que protegeixen absolutament la resta de fauna de la zona. També es realitzen controls periòdics dels tractaments per verificar-ne els resultats i corregir-los en cas necessari.

Més informació

Segells de reconeixement d'administració oberta