Esteu aquí: Inici Espai públic i neteja Notícies Notícies 2016 L'Ajuntament engega la campanya "Em comprometo amb Tarragona", per acabar amb l'incivisme

L'Ajuntament engega la campanya "Em comprometo amb Tarragona", per acabar amb l'incivisme

L'Ajuntament engega la campanya "Em comprometo amb Tarragona", per acabar amb l'incivisme

La recollida dels excrements dels gossos serà l'objectiu de la primera fase
07/06/2016


L'Alcalde, Josep Felix Ballesteros, ha presentat aquest matí "Em comprometo amb Tarragona", una campanya institucional pel foment del civisme i la cura i el manteniment de l'espai públic. Ballesteros ha explicat que una de les prioritats del govern és la neteja i la lluita contra l'incivisme, "l'any passat les accions incíviques van suposar una factura per l'Ajuntament de prop d'un milió d'euros entre contenidors malmesos, recollida de residus incontrolats, neteja de pintades i grafitis i reposició de jocs infantils, bancs i papereres." I ha afegit: "Per això, impulsem aquesta campanya, perquè per tenir una ciutat neta i endreçada cal que tots ens en fem responsables."

"Em comprometo amb Tarragona" és el lema de la gran campanya que es desenvoluparà en diferents fases. Avui s'ha donat el tret de sortida a la primera d'elles, centrada en les actituds incíviques en la recollida dels excrements dels gossos. Aquesta problemàtica és una de les queixes més habituals recollides per l'Ajuntament a través dels diferents canals de comunicació amb la ciutadania (telèfon verd, epp!, correu electrònic i enquestes del departament neteja).

La campanya es presenta amb un to positiu i afavoreix les accions cíviques i reconeix les bones pràctiques individuals, que sumades esdevenen un gran valor col·lectiu i un gest de compromís amb la ciutat.

Del juny i fins a finals d'estiu, equips d'informadors recorreran les zones on es localitzen més excrements sense recollir i informaran els propietaris de gossos de l'inici de la campanya, de l'existència d'espais habilitats per a gossos, del cost de l'incivisme, de l'existència d'una ordenança sobre convivència i de l'import de les sancions per no complir les referents a la tinença d'animals i la seva cura. L'equip d'informadors premiarà les bones pràctiques de la ciutadania identificant-los amb una xapa amb el segell "Compromès amb Tarragona". La campanya també inclou accions publicitàries en mitjans de comunicació i xarxes socials i elements comunicatius específics a pipicans i punts calents on es produeixen les actituds incíviques.

La proposta gràfica apel·la als vincles emocionals i compromisos que els propietaris adquireixen en el moment de tenir un gos. El gos es compromet a ser un company fidel, a canvi el propietari n'assumeix la responsabilitat de cuidar-lo, alimentar-lo, treure'l a passejar i recollir-ne els excrements. Un compromís on cadascú ha de complir la seva part per no fallar a l'altre.

A la tardor, es llençarà una segona fase de la campanya centrada en els residus voluminosos i la brossa dipositada fora dels contenidors.

Comparteix

arxivat sota: ,
© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat