Esteu aquí: Inici Espai públic i neteja Notícies Notícies 2018 El conseller d'Espais Públics es reuneix amb la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona per parlar de la poda

El conseller d'Espais Públics es reuneix amb la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona per parlar de la poda

El conseller d'Espais Públics es reuneix amb la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona per parlar de la poda

El conseller d'Espais Públics es reuneix amb la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona per parlar de la poda Imatge de la reunió. Foto: Mauri
18/01/2018


El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tarragona i conseller d'Espais Públics, José Luis Martín, s'ha reunit amb representants de la Federació d'Associació de Veïns de Tarragona (FAVT) per tal de parlar sobre el procediment de poda dels arbres de la ciutat.

Sobre aquesta reunió, realitzada a petició de la FAVT, Martín ha comentat que "aquest és un aspecte que preocupa a les entitats veïnals per la quantitat de consultes que reben sobre el mateix i per això ens hem reunit amb ells, acompanyats d'un tècnic de la conselleria, per tal d'explicar quin és i com es decideix el procediment de poda".


Els objectius de la poda dels arbres són:

  • Eliminar riscos, ja siguin per perill de caiguda de branques, caiguda de l'arbre sencer, o bé perquè les branques estiguin massa baixes i puguin ocasionar danys al vianant.
  • Destapar els fanals per tal que el brancatge no disminueixi la il·luminació dels carrers.
  • Separar el brancatge de les façanes dels edificis.
  • Destapar cartells, senyals de trànsit i semàfors.
  • Evitar molèsties provocades per la floració i/o fructificació de l'arbre.


José Luis Martín ha assenyalat que "hem explicat als representants de la FAVT que la poda dels arbres es realitza durant tot l'any segons les necessitats que detecten els tècnics en cada arbre i no de manera indiscriminada, per tal d'allargar la seva vida".


Així mateix, el primer tinent d'alcalde ha destacat que "la poda és una eina per tal d'aconseguir minimitzar o eliminar aquells problemes que pateixen els arbres en estar ubicats en zones urbanes i, darrere els procediments, hi ha tot un procés de valoració per tal de decidir el tipus de poda que més convé".

Comparteix

arxivat sota: ,
© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat