Esteu aquí: Inici Patrimoni Agenda 2017 'Entrar al Renaixement amb calces de fusta: la literatura catalana del segle XVI'

'Entrar al Renaixement amb calces de fusta: la literatura catalana del segle XVI'

Què
Conferència
Quan
20/06/2017 19:00 to 20:30
Localització
Afegeix a la teva agenda...

La literatura catalana, en la cursa de les llengües romàniques, havia aconseguit incontestables victòries en els diferents gèneres medievals: la història, la filosofia, la poesia o la novel·la, amb mollons de primeríssima fila com el Llibre dels Feyts de Jaume I, l’obra colossal de Ramon Llull, la lírica trencadora d’Ausiàs Marc, l’anònim i humanístic Curial e Güelfa, el Tirant lo Blanc de Joanot Martorell considerada la primera novel·la moderna, o el teatre eclesiàstic dels segles XIV i XV. I quan els aires nous del Renaixement arriben a Europa, la velocista Literatura Catalana es desperta amb calces de fusta. Amb aquestes limitacions, tanmateix, obté algunes marques amb obres tan singulars com La Vesita de Ferrandis d'Herédia o Los col·loquis de Cristòfor Despuig.

A càrrec de Francesc Massip, investigador i professor del Departament de Filologia catalana de la Universitat Rovira i Virgili.

Més informació sobre aquest esdeveniment…

'Entrar al Renaixement amb calces de fusta: la literatura catalana del segle XVI'

Comparteix

Museu d'Història de Tarragona Ciudades Patrimonio de la Humanidad UNESCO Tarragona Patrimoni Mundial Tarragona 2018
© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat