Tarraco a Taula té per objectiu reproduir la cuina de l’antiga Roma des d’una visió actual. L’esdeveniment gastronòmic s’organitza coincidint amb el festival romà de Tarragona, Tarraco Viva. Durant els dies del festival, les cuines d’alguns restaurants de la ciutat es transformen per fer reviure sabors i aromes propis de la cultura de l’antiga Roma. Els restauradors de Tàrraco a Taula trien curosament les matèries primeres seleccionades tenint en compte la proximitat i la temporada. Darrere de cada proposta gastronòmica hi ha moltes hores d’estudi del receptari d’Apici, el llibre De re coquinaria.
XXIII edició, de l’1 al 18 d’octubre de 2020
Participants de l’edició de 2020:
- Restaurant Ares
- Cocula
- El Cortijo
- El Llagut
- Merceria 34
- La Xarxa
- Lola Bistró
- Sadoll Restaurant
El Cortijo i Lola Bistró ofereixen platets i racions per a compartir; la resta, menú que inclou pa romà per 29 €.
L’edició d’enguany incorpora la cervesa Suburbia, feta expressament per a l’ocasió, de la Cerveseria La Sitgetana. També s’inclou una proposta de vins naturals i ecològics dels cellers de les comarques de Tarragona.