Esteu aquí: Inici Patrimoni Agenda 2021 Tarraco Viva 2021 "No vau aprendre res. La plaga de Galè: amb la pestilència a les sandàlies", a càrrec de Karme González

"No vau aprendre res. La plaga de Galè: amb la pestilència a les sandàlies", a càrrec de Karme González

«Si el Tíber es desborda en els marges, si el Nil no arriba als sembrats, si el cel està immòbil o la terra tremola, si la fam o la pesta arriben, llavors crideu: “Cristians, al lleó!”.»

 

Corre l’any 189 dC i Còmmode, amb els seus excessos, ocupa el tro de Roma des de la mort del seu pare, l’emperador Marc Aureli. Un rebrot de la pesta antonina devasta amb virulència gran part de les províncies de l’Imperi romà. Si bé Aureli participa activament en el control públic de les conseqüències de la pestilència, Còmmode fuig als boscos de Laurentum, abandonant el poble romà a la seva sort.

 

Aquest monòleg ens parla especialment de les relacions dels romans amb la mort i amb les seves divinitats protectores de la salut. Ens situa en el context d’una de les primeres epidèmies globals de l’antiguitat, en la qual podem apreciar molts paral·lelismes amb la incipient realitat actual.

Més informació sobre aquest esdeveniment…

"No vau aprendre res. La plaga de Galè: amb la pestilència a les sandàlies", a càrrec de Karme González
Què
Patrimoni i història
Quan
29/05/2021 12:00 to 12:35
Programació
Tarraco Viva
Preu
3€
Venda d'entrades / Inscripcions

A través del web TGN entrades

Organitzat per 
Ajuntament de Tarragona - Patrimoni
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta