Esteu aquí: Inici Patrimoni Agenda 2021 Tarraco Viva 2021 "Lletres romanes. Recorregut general per les escriptures romanes fonamentals", a càrrec de Ricardo V Placed - Aularium

"Lletres romanes. Recorregut general per les escriptures romanes fonamentals", a càrrec de Ricardo V Placed - Aularium

Un recorregut per les escriptures romanes fonamentals en tres sessions de vídeo. La primera: «De la capital lapidària a la cursiva romana». Demostració i reproducció facsimilar d’exemples històrics d’escriptura llatina sobre matèries dures i semitoves: en pedra, ceràmica, bronze, fusta, tauletes de cera, guix, etc.

 

La segona: «De la capitalis monumentalis a la capital clàssica mural pinzellada». Demostració i reproducció facsimilar d’exemples històrics d’escriptura incisa amb cisell sobre pedra i bronze, i cal·ligrafiada amb pinzell sobre parets, papir i pergamí.

 

La tercera: «Del jonc a la ploma». La mutació de l’escriptura llatina en el segle III coincideix amb els grans canvis que va haver-hi a finals de segle en la civilització romana, i, enmig d’aquesta decadència, la minúscula i la uncial són autèntiques obres mestres.

Més informació sobre aquest esdeveniment…

"Lletres romanes. Recorregut general per les escriptures romanes fonamentals", a càrrec de Ricardo V Placed - Aularium
Què
Xerrades i congressos
Quan
26/05/2021 21:00 to 21:15
Programació
Tarraco Viva
On
En línia
Preu
Gratuït
Organitzat per 
Ajuntament de Tarragona - Patrimoni
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d’administració oberta