Esteu aquí: Inici Patrimoni Agenda 2021 Tarraco Viva 2021 "El poder a l'ombra. Dones a la Tardorepública: Calpúrnia", a càrrec de Projecte Arcadia

"El poder a l'ombra. Dones a la Tardorepública: Calpúrnia", a càrrec de Projecte Arcadia

En una història escrita pels i per als homes, només ells han tingut el protagonisme del poder. Tanmateix, una relectura actualitzada dels textos amb metodologies d’estudi modernes i lliures de vells prejudicis permet començar a donar veu i a posar nom a grans dones de l’antiguitat, dones que van exercir una gran influència en el transcurs de la nostra història.

 

A la Roma del segle I aC, la dona no té ens polític ni pot accedir a cap càrrec polític. Estan reservats exclusivament als homes. Des de la seva posició de matrones, però, ja sigui com a mares, dones, filles o germanes dels homes poderosos, vehiculen aliances, pactes, traïcions, amistats i enemistats per aconseguir els seus interessos, que sovint van lligats als dels seus cònjuges. Amb intel·ligència i ambició, definiran l’evolució dels seus homes, i amb ells la de la història a la Tardorepública.

Més informació sobre aquest esdeveniment…

"El poder a l'ombra. Dones a la Tardorepública: Calpúrnia", a càrrec de Projecte Arcadia
Què
Xerrades i congressos
Quan
26/05/2021 21:00 to 21:20
Programació
Tarraco Viva
On
En línia
Preu
Gratuït
Organitzat per 
Ajuntament de Tarragona - Patrimoni
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta