Esteu aquí: Inici Patrimoni Agenda 2021 Tarraco Viva 2021 "Gladiadors de la República. L’evolució dels gladiadors fins a la fi de la República romana", a càrrec de Tarraco LVDVS

"Gladiadors de la República. L’evolució dels gladiadors fins a la fi de la República romana", a càrrec de Tarraco LVDVS

Com es va gestar l’espectacle de masses en què es va convertir la gladiatura? Quin va ser l’origen del munus i com es va transformar un ritual funerari privat en un espectacle? Durant la República, la gladiatura va evolucionar per convertir-se en una eina de poder en mans de les elits. Arribat el Principat, serà l’Estat qui n’agafarà les regnes i la transformarà en part del seu programa de romanització.

 

Durant aquest període de canvi hi va haver moments històrics, amb gladiadors com a protagonistes, com ara la Tercera Guerra Servil, liderada per Espàrtac. També van tenir un paper destacat al final de la República, quan Juli Cèsar es va convertir en propietari del ludus de Capua, on hi havia més de cinc mil gladiadors, alguns dels quals eren part de la seva guàrdia personal. El final d’aquesta metamorfosi arriba amb August, que s’adonarà de la importància d’aquest espectacle i de la seva potencialitat com a instrument de poder. A partir d’ell els gladiadors serviran Roma.

Més informació sobre aquest esdeveniment…

"Gladiadors de la República. L’evolució dels gladiadors fins a la fi de la República romana", a càrrec de Tarraco LVDVS
Què
Xerrades i congressos
Quan
22/05/2021 10:30 to 11:30
Programació
Tarraco Viva
Localització
Preu
2€
Venda d'entrades / Inscripcions

A través del web TGN entrades

Organitzat per 
Ajuntament de Tarragona - Patrimoni
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta