Esteu aquí: Inici Patrimoni Agenda 2021 Tarraco Viva 2021 "Juli Cèsar i Tàrraco. Els orígens de la colònia", a càrrec de Joaquín Ruiz de Arbulo

"Juli Cèsar i Tàrraco. Els orígens de la colònia", a càrrec de Joaquín Ruiz de Arbulo

El 49 aC va ser un any decisiu. Al gener, Juli Cèsar, governador de la Gàl·lia, en travessar amb les seves tropes el riu Rubicó, es va situar fora de la llei i es va enfrontar al mateix Senat. En aquesta situació, qualsevol ciutadà hauria hagut de detenir-lo i matar-lo. Però no va ser així, sinó tot el contrari.

 

Els senadors oposats a Cèsar van fugir a Grècia i aquest va poder entrar a Roma sense problemes i ocupar el poder. A continuació es va dirigir a Hispània per dominar els legats de Pompeu, Afrani i Petrei, acantonats a Ilerda(Lleida). Després d’una tòrrida campanya de moviments tàctics que va acabar amb la seva rendició a mitjans d’aquell estiu, Cèsar va passar a la Bètica i finalment va tornar a finals de setembre a Tàrraco, on va convocar una important reunió de delegats de tota la província Hispània Citerior amb resultats molt importants, els detalls dels quals explicarem en aquesta conferència.

Més informació sobre aquest esdeveniment…

"Juli Cèsar i Tàrraco. Els orígens de la colònia", a càrrec de Joaquín Ruiz de Arbulo
Què
Xerrades i congressos
Quan
24/05/2021 19:30 to 20:30
Programació
Tarraco Viva
Localització
Preu
Gratuït
Venda d'entrades / Inscripcions

Amb reserva prèvia al web TGN entrades

Organitzat per 
Ajuntament de Tarragona - Patrimoni
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d’administració oberta