Esteu aquí: Inici Patrimoni Agenda 2021 Tarraco Viva 2021 "La democràcia atenesa a judici. Va ser realment tan pura i exemplar com pensem?",

"La democràcia atenesa a judici. Va ser realment tan pura i exemplar com pensem?",

La democràcia atenesa, en la qual s’han inspirat tots els règims democràtics posteriors, ha estat enaltida com la més pura i exemplar, però va ser realment així? Per què va acabar defallint? El mateix Tucídides afirmava en el seu relat sobre les Guerres del Peloponès que la democràcia atenesa ho era només de paraula i que, en realitat, Atenes era una ciutat governada per un primer ciutadà (ii, 65).

 

Analitzarem en aquesta xerrada els elements que van caracteritzar aquest sistema polític, i també aquells que en van provocar el defalliment. Als tribunals atenesos hi trobarem els orígens de l’advocacia i de l’oratòria judicial en un sistema on encara no existia la figura de l’advocat i on l’acusat havia de defensar-se ell mateix davant del tribunal. Arran de les dificultats que això comportava, no van trigar a aparèixer els logògrafs, que redactaven discursos de defensa a canvi de diners.

 

Comentarem fragments d’alguns dels judicis més famosos, com el de Sòcrates, i també d’altres de menys coneguts però força curiosos, com el de la prostituta Frine o el d’Eufilet, víctima d’adulteri.

Més informació sobre aquest esdeveniment…

"La democràcia atenesa a judici. Va ser realment tan pura i exemplar com pensem?",
Què
Xerrades i congressos
Quan
27/05/2021 20:00 to 21:00
Programació
Tarraco Viva
On
En línia
Preu
Gratuït
Venda d'entrades / Inscripcions

Amb inscripció prèvia al web TGN entrades

Organitzat per 
Ajuntament de Tarragona - Patrimoni
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d’administració oberta