Esteu aquí: Inici Patrimoni Agenda 2023 Memòria democràtica Projecció i estrena del documental 'Els deportats tarragonins als camps nazis'

Projecció i estrena del documental 'Els deportats tarragonins als camps nazis'

El proper dimarts dia 9, a les 19 h, al Teatre Tarragona, tindrà lloc l’estrena i projecció del documental Els deportats tarragonins als camps nazis, produït per l’Ajuntament de Tarragona i TAC 12. L'acte s'emmarca en el programa de memòria democràtica 2023.

El documental se centra en el tema de la deportació dels exiliats republicans i, en concret, dels 55 tarragonins, tots homes, que patiren l’odi desfermats en els camps d’extermini. De tots ells, 34 van morir assassinats, 1 es va donar per desaparegut i 20 foren alliberats per les forces aliades, tot i que varen romandre a l’exili atès que no podien retornar a l’Espanya franquista.

També recull les intervencions i actuacions que venen duent a terme des de l’any passat. Des dels actes de sensibilització dels alumnes dels instituts Martí Franquès, Pons d’Icart i Tarragona, les exposicions, conferències i publicacions sobre el tema, fins a la col·locació de les llambordes Stolpersteine, creades per l’artista alemany Gunter Demnig, de les quals ja s’han col·locat 18 davant de les últimes residències dels que varen patir la deportació, simbolitzant el seu retorn a casa.

Tot plegat vol ser un homenatge als deportats de Tarragona, però també es vol donar a conèixer aquella persecució embogida que va recaure no només sobre el poble jueu i els dissidents polítics, com és el cas dels republicans espanyols i catalans, sinó també sobre altres col·lectius com el poble gitano, els Testimonis de Jehovà, les persones amb discapacitat i el col·lectiu LGBTI. Una monstruositat que cal conèixer i reconèixer per valorar la irracionalitat de les guerres i valorar un present i un futur de convivència pacífica, democràtica i de respecte dels drets humans.

Després de l'acte del Teatre Tarragona el documental serà emès per Tac12 i estarà disponible al YouTube de l'Ajuntament de Tarragona.

Veieu el tràiler dle documental al YouTube de Tarragona Cultura.

Més informació sobre aquest esdeveniment…

Projecció i estrena del documental 'Els deportats tarragonins als camps nazis'
Què
Cinema, Patrimoni i història
Quan
09/05/2023 19:00 to 20:00
Programació
Memòria Democràtica de Tarragona
Preu
Gratuït
Organitzat per 
Comissió Programes de Memòria Democràtica.
Hi col·labora
Federación Española de Municipios y Provincias
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta