Esteu aquí: Inici Patrimoni Agenda 2023 MNAT Besson digitals. Jornades de tecnologies 3D per a explorar el patrimoni cultural

Besson digitals. Jornades de tecnologies 3D per a explorar el patrimoni cultural

El patrimoni cultural, en un sentit ampli, és a la vegada un fruit i un procés que ens dota com a societat de recursos heretats del passat, que està en continu creixement amb allò que construïm al present i que hem de transmetre al futur.

Aquests recursos -siguin materials, immaterials o naturals- poden llegir-se com a una riquesa fràgil. I com a tal, requereixen polítiques, estratègies i metodologies per preservar-los respectant la seva diversitat i especificitat i també per apropar-los i difondre'ls vers la societat.

En aquestes jornades farem èmfasis a les tècniques de digitalització 3D com a una eina privilegiada per a la salvaguarda i la difusió d'aquest patrimoni. La generació de "dobles digitals tridimensionals" ens ofereixen l'oportunitat de repensar tota la cadena de valor patrimonial, des de la conservació i la recerca, fins a la divulgació i l'educació. Així mateix, aquests processos de virtualització ens obren una porta a la reflexió sobre els límits difusos i complexos entre la documentació i el patrimoni digital; i sobre els reptes que suposa arrelar la nostra memòria cultural en una materialitat híbrida.

Les jornades es divideixen en dos blocs: per una banda, comptarem amb experts/es que dialogaran i contraposaran casos concrets de digitalització 3D. Per una altra banda, disposarem de dos tallers (dirigit a l'alumnat de Grau i postgrau de la URV) en els quals es treballaran les dues tècniques més esteses dins del món de la digitalització tridimensional del patrimoni: l'escaneig làser i la fotogrametria (+ impressió 3D).

Més informació de les jornades: https://www.mnat.cat/BESSONS-DIGITALS- Jornades-de-tecnologies-3D-per-a-explorar-el-patrimoni-cultural

Més informació sobre aquest esdeveniment…

Besson digitals. Jornades de tecnologies 3D per a explorar el patrimoni cultural
Què
Xerrades i congressos
Quan
18/04/2023 a 10:00 a
19/04/2023 a 17:30
Programació
Museu Nacional Arqueològic de Tarragona
Localització
Organitzat per 
MNAT
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta