Esteu aquí: Inici Patrimoni Agenda 2023 Tarraco Viva Els gladiadors de la República

Els gladiadors de la República

L’evolució dels gladiadors fins a la fi de la República romana

Xerrada amb recreació històrica a càrrec de Tarraco Lvdvs

Com es va gestar l’espectacle de masses en què es va convertir la gladiatura? Quin va ser l’origen del munus i com es va transformar un ritual funerari privat en un espectacle? Durant la República, la gladiatura va evolucionar per convertir-se en una eina de poder en mans de les elits. Arribat el Principat, serà l’Estat qui n’agafarà les regnes i la transformarà en part del seu programa de romanització.

Durant aquest període de canvi hi va haver moments històrics, amb gladiadors com a protagonistes, com ara la Tercera Guerra Servil, liderada per Espartac. També van tenir un paper destacat al final de la República, quan Juli Cèsar es va convertir en propietari del ludus de Capua, on hi havia més de cinc mil gladiadors, alguns dels quals eren part de la seva guàrdia personal. El final d’aquesta metamorfosi arriba amb August, que s’adonarà de la importància d’aquest espectacle i de la seva potencialitat com a instrument de poder. A partir d’ell els gladiadors serviran Roma.

Passi en català.

Dissabte, 20 de maig, a les 10.30 h, en català.

Diumenge, 21 de maig, a les 10.30 h, en castellà.

Més informació sobre aquest esdeveniment…

Els gladiadors de la República
Què
Patrimoni i història, Teatre, Xerrades i congressos
Quan
20/05/2023 10:30 to 11:30
Programació
Tarraco Viva
Localització
Preu
3 €
Venda d'entrades / Inscripcions

A partir del dimecres, 3 de maig, a les 18 h, es poden adquirir on line a http://entrades.tarragona.cat o personalment a la taquilla situada a l’entrada dels jardins del Camp de Mart.

Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta