Esteu aquí: Inici Patrimoni Agenda 2023 Tarraco Viva Svbvrbivm

Svbvrbivm

La vida a Tàrraco més enllà de les muralles

Recreació històrica a càrrec de THALEIA, grup de reconstrucció històrica de Tarragona

Novetat d'aquesta edició

Quan parlem de la zona d'extramurs de Tàrraco, generalment pensem en la Necròpolis al costat del riu Francolí. En part tenim raó, perquè a partir del segle III dC va esdevenir un gran cementiri relacionat amb el culte als tres màrtirs de la ciutat: sant Fructuós, sant Auguri i sant Eulogi, morts a l’Amfiteatre de Tàrraco el 21 de gener de l’any 259 dC i enterrats, segons la tradició, en aquell indret.

Però si pensem en el suburbi de Tàrraco la percepció canvia. L’assentament en aquella zona va començar molt temps abans, concretament a l’època republicana. De mica en mica es van anar construint edificis relacionats amb la zona portuària i van comportar l’aparició de domus i instal·lacions industrials que van acabar formant un barri més enllà de les Muralles. Els primers signes d’abandonament que s’han trobat d’aquesta àrea fora de les muralles són del segle III dC.

Passi en català.

Divendres, 19 de maig, a les 22 h, en català.

Dissabte, 20 de maig, a les 22 h, en castellà. 

Més informació sobre aquest esdeveniment…

Svbvrbivm
Què
Patrimoni i història, Teatre
Quan
19/05/2023 22:00 to 23:15
Programació
Tarraco Viva
Localització
Preu
5 €
Venda d'entrades / Inscripcions

A partir del dimecres, 3 de maig, a les 18 h, es poden adquirir en línia a https://entrades.tarragona.cat o personalment a la taquilla situada a l’entrada dels jardins del Camp de Mart.

Hi col·labora
MNAT
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta