Esteu aquí: Inici Patrimoni Agenda 2023 Tarraco Viva Un mineral transparent

Un mineral transparent

Treball i usos del lapis specularis a l'Imperi romà

Taller a càrrec de l'arqueòleg Juan C. Guisado, l'arqueòloga Maria José Bermúdez i l'artesà Guillermo Muñoz, de l'equip d'investigació Mineria Romana del Lapis Specularis

Novetat d'aquesta edició

Una oportunitat per descobrir els usos i el treball d’un mineral transparent que es va utilitzar en època romana per a una infinitat d’aplicacions, entre les quals la més coneguda va ser l’envidrament de finestres. S'ensenyarà com els miners romans extreien el mineral de les entranyes de la terra i com el treballaven. Amb eines i mitjançant l’ús de plantilles l’afaiçonaven fins a aconseguir mòduls que permetien distribuir-lo per l’Imperi. Igualment, les plaques de guix eren un suport d’escriptura excel·lent . Es van fer servir, per exemple, per fer inscripcions, tant de malediccions (tabellae defixionis) com de frases propiciatòries i de bon auguri. Els participants es podran emportar una peça de lapis specularis amb una inscripció feta per ells mateixos.

Sessió en castellà.

Dissabte, 20 de maig, de 10 a 11.30 h i de 12 a 13.30 h.

Diumenge, 21 de maig, de 10 a 11.30 h i de 12 a 13.30 h.

 

Més informació sobre aquest esdeveniment…

Un mineral transparent
Què
Patrimoni i història, Cursos i tallers
Quan
21/05/2023 12:00 to 13:30
Programació
Tarraco Viva
Preu
3 €
Venda d'entrades / Inscripcions

A partir del dimecres, 3 de maig, a les 18 h, es poden adquirir on line a https://entrades.tarragona.cat o personalment a la taquilla situada a l’entrada dels jardins del Camp de Mart.

Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta