Esteu aquí: Inici Patrimoni Museus i espais Espais històrics Antic Ajuntament

Antic Ajuntament

L’edifici de l'Antic Ajuntament és una casa senyorial que consta de planta baixa i dos pisos d’alçada. A la planta baixa conserva estructures i elements d’origen medieval datats del segle XIV. L’edifici va ser modificat al llarg dels segles XVI i XVII, i d’aquesta època es conserva bona part de l’estructura, com el pati central, el calabós, la galeria renaixentista, els elements de pedra i el teginat de fusta de la planta noble.

Des de finals dels segle XV va ser la seu del Consell Municipal i posteriorment de l’Ajuntament fins a l’any 1852, quan es va traslladar a l’antic convent de Sant Domènec a la plaça de la Font.
L’edifici, un cop va perdre la utilitat administrativa, va ser la seu de l’Escola de Dibuix, de l’Escola Normal de Mestres, de la Reial Societat Arqueològica Tarraconense i del Conservatori Professional de Música des de 1950 fins al seu trasllat a la Casa Montoliu l’any 1983.

A la dècada dels vuitanta es va procedir a una profunda restauració i l’any 1985 s’inaugurà l’edifici remodelat amb la Biblioteca Hemeroteca Municipal a la segona planta, a les antigues golfes. Les sales nobles de la primera planta es van dedicar a exposicions. Actualment l’edifici, després del trasllat de la Biblioteca Hemeroteca Municipal al M2 de la Tabacalera, l’estiu de 2013, és la seu de l'Escola de Lletres de Tarragona i continua, també, com a sala d’exposicions i com a seu del Patronat Municipal de Turisme, que a la planta baixa té l’oficina d’atenció al públic.

Segells de reconeixement d’administració oberta