Esteu aquí: Inici Patrimoni Museus i espais Espais històrics Casa Canals - Fundació Forvm

Casa Canals - Fundació Forvm

La Casa Canals se situa al número 11 del carrer d'en Granada. La investigació arqueològica ha documentat l'existència d'un important edifici del s. XV en aquesta ubicació, amb almenys dues plantes i fonamentat sobre grans arcs apuntats, reformat al s. XVI. Aquesta construcció fou destruïda durant la Guerra dels Segadors (1640-1652). L'actual edifici degué bastir-se a final del s. XVIII, ja que presenta l'estructura pròpia de les cases senyorívoles d'aquesta època: una entrada per a carruatges, una altra entrada principal amb pati i escalinata que mena a la planta noble, residència dels senyors, i un segon pis per al servei.

La primera referència a la família Canals com a propietària de l'immoble es relaciona amb les reformes efectuades en les cases dels números 1 a l'11 del carrer d'en Granada per tal d'hostatjar el rei Carles IV, la seva esposa M. Lluïsa i el seu seguici de l'11 al 15 de novembre de 1802, amb motiu de la inauguració del port de Tarragona. La casa va estar habitada per la família Canals fins finals del s. XX. L'any 1992 va ser adquirida per la Generalitat de Catalunya, que finalment va cedir-la a l'Ajuntament de Tarragona, que l'obrí al públic l'any 2006, i que actualment administra el Museu d'Història de Tarragona.

La Casa Canals allotja la Fundació Forvm per a la Fotografia, encarregada d'organitzar el Festival Internacional de Fotografia SCAN Tarragona, i és la seu principal del Centre d'Art Tarragona, que té l'objectiu d'impulsar l’exhibició, la producció i la difusió de les arts visuals contemporànies i que busca la imbricació de diversos sectors, disciplines, estils i enfocaments artístics per convertir l'art en el centre de la ciutat.

> Més informació aquí
> Visita virtual

Segells de reconeixement d’administració oberta