Esteu aquí: Inici Patrimoni Museus i espais Espais històrics Casa Canals - Fundació Forvm

Casa Canals - Fundació Forvm

La Casa Canals se situa al número 11 del carrer d'en Granada. La investigació arqueològica ha documentat l'existència d'un important edifici del s. XV en aquesta ubicació, amb almenys dues plantes i fonamentat sobre grans arcs apuntats, reformat al s. XVI. Aquesta construcció fou destruïda durant la Guerra dels Segadors (1640-1652). L'actual edifici degué bastir-se a final del s. XVIII, ja que presenta l'estructura pròpia de les cases senyorívoles d'aquesta època: una entrada per a carruatges, una altra entrada principal amb pati i escalinata que mena a la planta noble, residència dels senyors, i un segon pis per al servei.

La primera referència a la família Canals com a propietària de l'immoble es relaciona amb les reformes efectuades en les cases dels números 1 a l'11 del carrer d'en Granada per tal d'hostatjar el rei Carles IV, la seva esposa M. Lluïsa i el seu seguici de l'11 al 15 de novembre de 1802, amb motiu de la inauguració del port de Tarragona. La casa va estar habitada per la família Canals fins finals del s. XX. L'any 1992 va ser adquirida per la Generalitat de Catalunya, que finalment va cedir-la a l'Ajuntament de Tarragona, que l'obrí al públic l'any 2006, i que actualment administra el Museu d'Història de Tarragona.

La Casa Canals és també la seu de la Fundació Forvm per a la Fotografia, que recull l'herència de la Galeria Forvm, oberta a Tarragona el 1981 per Chantal Grande, David Balsells i Jordi Ortiz. La Fundació va ser creada el 2008, quan Tarragona va decidir donar suport a la seva col·lecció i als seus objectius: oferir una presència quotidiana de la fotografia i donar-li el lloc que li correspon entre l'art contemporani. La col·lecció aplega més de 1.000 obres d'autors nacionals i internacionals, entre els quals es troben Loreta Lux, Jocelyne Aloucherie, Gabriele Basilico, Edouard Boubat, Francesc Català-Roca, Toni Catany, Agustí Centelles, Joan Colom, Manel Esclusa, Joan Fontcuberta, Pere Formiguera, Alberto García-Alix, Ouka Lele, Oriol Maspons, Jorge Ribalta, Valentin Vallhonrat, Javier Vallhonrat, Carla Van de Putelaar, Marcel Pey, Robert Doisneau, Thomas Ruff, Hannah Collins, Douane Michals, Araki i Bernard Plossu.

Actualment, al segon pis de la Casa Canals, la Fundació organitza periòdicament exposicions fotogràfiques a partir del seu fons o bé hi mostra propostes de talents emergents o noves produccions d'autors consolidats. També és l'encarregada d'organitzar el Festival Internacional de Fotografia SCAN Tarragona.

> Més informació aquí

> Visita virtual

Segells de reconeixement d’administració oberta