Esteu aquí: Inici Patrimoni Museus i espais Espais històrics Casa de la Festa

Casa de la Festa

La Casa de la Festa de Tarragona és un equipament cultural que permet la conservació dels elements del Seguici Popular de la ciutat de Tarragona i que explica la seqüència ritual de les festes de Santa Tecla. Consisteix en un edifici on es conserven i exposen els elements patrimonials del Seguici Popular de les festes de Santa Tecla, declarades tant d'interès turístic estatal com d'interès tradicional nacional. A més, se n'explica la seqüència ritual, així com el coprotagonisme cabdal del fet casteller al llarg de la història. Són uns dels béns immaterials més significatius dels Països Catalans –emmarcats en les representacions de teatre medieval popular de carrer de l’Europa medieval i amb uns orígens que ens fan viatjar fins a l'any 1321; alhora es caracteritzen per una extraordinària participació ciutadana.

La Casa de la Festa, ubicada en un dels pocs exemples supervivents del patrimoni arquitectònic industrial local, és hereva d'una anterior que existia a Tarragona des de mitjans del segle XV. L'actual atrapa en l'espai i en el temps la màgia pròpia de la festa gran de Tarragona –celebrada entre el 15 i el 24 de setembre– per fer-la conèixer als visitants al llarg de tot l'any. Disposa de tres sales expositives que ens submergeixen en la celebració.

Va entrar en funcionament durant l’any 2007 com a espai de conservació de la imatgeria festiva, assaigs i residència d'entitats i el 31 de maig de 2008 com a espai visitable amb un projecte expositiu permanent.

> Més informació aquí

Segells de reconeixement d’administració oberta