Esteu aquí: Inici Patrimoni Patrimoni documental Arxiu Consulta directa Imatges

Imatges

Arxiu fotogràfic


Reproducció i ús d'imatges

Per demanar alguna reproducció o per a qualsevol altre ús de les fotografies, cal sol·licitar autorització mitjancant el formulari de sol·licitud següent. També podeu consultar les normes i els preus públics de reproducció i ús d’imatges.

NORMES DE REPRODUCCIÓ I ÚS D'IMATGES

PREUS PÚBLICS DE REPRODUCCIÓ I ÚS D'IMATGES

FORMULARI DE SOL·LICITUD DE REPRODUCCIÓ I ÚS D'IMATGES

Arxiu Audiovisual

La col·lecció de l'Arxiu Audiovisual es compon, d'una banda, de pel·lícules d'autors professionals o amateurs, amb imatges en moviment de diferents indrets de la ciutat o dels principals esdeveniments que s'hi celebren, des de l'any 1956 fins als anys noranta. Els formats més freqüents són els de 35 mm., S8 mm. i vídeo. La descripció de les imatges que contenen aquestes pel·lícules es descriuen en una base de dades de 1.140 registres.

D'altra banda, l'Arxiu Audiovisual també conté els enregistraments amb les entrevistes realitzades entre els anys 2010 i 2011 a personatges que expliquen la seva visió de les festes de Tarragona.

Films històrics, professionals i amateurs

Pel·lícules d'autors professionals o amateurs, amb imatges en moviment de diferents indrets de la ciutat o dels principals esdeveniments que s'hi celebren

Des de l'any 2006, el Servei d'Arxiu i Documentació Municipal està desenvolupant un programa de recuperació i preservació de pel·lícules amb imatges de Tarragona, generalment d'autors amateurs, però també algunes realitzades per professionals.

Com a exemple d'aquesta tasca es difon la pel·lícula Tarragona. Balcón del Mediterraneo, produïda l'any 1956 per l'Ajuntament de Tarragona, realitzada per Carmelo Martínez, amb fotografia de F.P. Serra i la veu de Josep M. Tarrasa. El films té una durada de 16,55 minuts i presenta imatges inèdites de la ciutat de fa més de 55 anys. Aquest pel·lícula ha estat recuperada gràcies a l'actuació de la Unitat d'Investigació del Cinema de la Universitat Rovira i Virgili i a la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya.

Segells de reconeixement d'administració oberta