Bicentenari Guerra del Francès

Esteu aquí: Inici Actes i conmemoració Notícies Les escoles de primària de Tarragona participen en els actes de commemoració de 1811

Les escoles de primària de Tarragona participen en els actes de commemoració de 1811

Els infants treballen els valors de la Cultura de la Pau a través del conte 'Tinc un gat de tres colors'
29/03/2011

Dins els actes de commemoració del Bicentenari de la Guerra del Francès i coordinat per l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona, des de la Conselleria de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, i amb la col·laboració de la Conselleria d’Ensenyament, s’està portant a terme una activitat pedagògica adreçada als nens i nenes de 4t de primària de la ciutat. La finalitat d’aquesta activitat és donar a conèixer a la població infantil els fets transcorreguts durant el setge de 1811 a Tarragona, i al mateix temps treballar els valors de la Cultura de la Pau. Les sessions, conduïdes per un educador, fan reflexionar els infants sobre la importància de la pau i la gravetat de les guerres, que comporten un seguit de circumstàncies devastadores per a la població i per a la ciutat.

L’activitat es desenvolupa durant una hora de durada i es fa participar als nens i nenes en la recreació dels fets històrics que van succeir el 1811 amb el setge de Tarragona, durant la Guerra del Francès. El nexe d’unió per explicar els fets transcorreguts fa 200 anys és a través de les petjades d’un gat de tres colors, el protagonista del conte de l’Àngel Octavi Brunet amb il·lustracions de Txomin Medrano, patrocinat per la Fundació Privada Mútua Catalana, on es narra de manera didàctica l’enfrontament entre l’exèrcit napoleònic i la població de Tarragona durant el setge de la ciutat. L’educador que condueix l’activitat explica els fets transcorreguts d’una manera entenedora fent partícips als escolars al mateix temps que se’ls hi fa entendre com era la situació històrica de la ciutat i com els tarragonins d’aleshores hi van reaccionar. Finalment l’educador anima els nens que hi participen,  a escriure un missatge de pau, perquè no es tornin a repetir fets com els transcorreguts a casa nostra, i que aquest 2011 commemorem.

L’activitat culmina entregant un conte a cadascun dels infants de les escoles participants. Fins al moment, els centres que hi han participat han estat les escoles Joan Roig, Saavedra, La Floresta, Mediterrani i El Carme. Al llarg dels mesos de març, abril i maig es farà un recorregut diari per a la resta de centres escolars, una trentena en total, que han volgut sumar-se a la commemoració.


© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona
Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat
Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal