• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
 • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
 • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
 • Facebook de l'Ajuntament de Tarragona
 • Twitter de Tarragona Cultura
 • You Tube de Tarragona Cultura
 • Instagram de Tarragona Cultura
 • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Patrimoni Patrimoni documental Arxiu Difusió Fons fotogràfic Chinchilla Concurs Chinchilla

Concurs Chinchilla

Concurs de Fotografia Chinchilla. L’espai i el pas del temps

Del 16 d’octubre al 21 de desembre del 2014


Tarragona Cultura, el Centre d’Imatges de Tarragona/ L’Arxiu i Innovarout, amb la col·laboració de Ramon Segú Chinchilla i del Festival Internacional de Fotografia SCAN Tarragona, convoquen el Concurs de Fotografia Chinchilla, amb l’objectiu d’incentivar que els ciutadans de Tarragona interpretin, des de l’actualitat, cinc imatges de diferents indrets de la ciutat captades en el passat per les càmeres de la nissaga de fotògrafs professionals Chinchilla, imatges que actualment s’integren en el fons fotogràfic que es conserva al Centre d’Imatges de Tarragona/ L’Arxiu.

Les instantànies històriques escollides serveixen, ara, com a proposta per identificar, evocar i fotografiar aquests espais, amb l’objectiu de copsar els canvis registrats amb el pas del temps. En la seva tria, el jurat valorarà la tècnica lliure i creativa dels participants.

Tots aquells que vulguin participar-hi hauran d’enviar les seves imatges durant el període en què tindrà lloc el Festival SCAN, és a dir, del 16 d’octubre al 21 de desembre, al correu electrònic concurschinchilla@gmail.com.

El jurat del concurs determinarà el primer i el segon premis del concurs, mentre que el tercer s’atorgarà a la imatge que popularment hagi rebut més “m’agrada” a la pàgina de Facebook de Tarragona Cultura, on es publicaran cinc àlbums relacionats amb les cinc instantànies triades, els quals s’alimentaran amb les fotografies participants a mesura que es vagin rebent.

Bases generals del concurs

 • Cada persona pot enviar fins a un màxim de tres fotografies actuals de cadascuna de les instantànies històriques triades. Ha de ser l’autora material de l’obra que envia, que ha de ser original, i ha de tenir el consentiment de les persones que hi apareixen.
 • Les imatges participants poden ser preses amb qualsevol dispositiu: càmera digital, càmera analògica, telèfon mòbil, etc.
 • Les imatges participants s’enviaran al correu electrònic concurschinchilla@gmail.com i al missatge s’adjuntaran les dades personals de l’autor (nom i cognoms i telèfon). Un cop rebudes, aquestes imatges es publicaran a la pàgina de Facebook de Tarragona Cultura, on els visitants podran votar les que més els agradin. Es crearan cinc àlbums corresponents a cadascuna de les fotografies històriques, que s’aniran alimentant cada setmana amb les noves imatges enviades a concurs.
 • Només entraran al concurs les fotografies preses i etiquetades durant el transcurs del període de la convocatòria vigent (des del 16 d’octubre fins a les 23.55 h del 21 de desembre de 2014). L’organització podrà deixar fora de concurs aquelles imatges que no responguin a la temàtica de reinterpretació de les cinc imatges establertes del Fons Chinchilla.
 • El jurat decidirà a qui s’atorgaran el primer i el segon premis, mentre que el tercer premi es decidirà a partir dels vots o “m’agrada” rebuts al Facebook de Tarragona Cultura. El veredicte es farà públic el 15 de gener de 2015 al web de l'Arxiu i al blog i les xarxes socials de Tarragona Cultura, des d’on es difondran també les imatges guanyadores.
 • L’organització es reserva el dret de reproduir qualsevol de les imatges presentades durant el període de promoció del concurs i podrà adaptar-les tecnològicament i adequar-les al format idoni per a la publicació. Posteriorment, només ho podrà fer amb l’autorització prèvia de l’autor de la fotografia.
 • Una còpia de les imatges presentades passarà a formar part del fons fotogràfic del Centre d’Imatges de Tarragona / L’Arxiu.
 • La participació suposa l’acceptació d’aquestes bases i la cessió a títol gratuït de tots els drets d’explotació de la imatge a l’Ajuntament de Tarragona, en el cas de les fotografies premiades.


Els premis seran els següents:

1r premi: Una càmera fotogràfica digital, una fotografia de Chinchilla signada i un dinar per a dues persones al restaurant Fleca Flaqué, del Polígon de Riuclar.

2n premi: Una nit d’hotel en règim d’allotjament i esmorzar per a dues persones a l’Hotel Guillermo Tell de Barcelona (de quatre estrelles), una fotografia de Chinchilla signada i un dinar per a dues persones al restaurant Fleca Flaqué del Polígon de Riuclar.

3r premi: Un dinar per a dues persones al restaurant Castillo de Javier, de Salou, una fotografia de Chinchilla signada i un dinar per a dues persones al restaurant Fleca Flaqué del Polígon de Riuclar.

La inscripció al concurs és gratuïta.

Fotografies de Chinchilla:

 

Ho organitzen: Centre d’Imatges de Tarragona/L’Arxiu, Tarragona Cultura i Innovarout

Hi col·laboren: Ramon Segú Chinchilla, SCAN Tarragona, Fleca Flaqué, Restaurant Castillo de Javier, laboratoris EGM i Hotel Guillermo Tell.

> Díptic Concurs Chinchilla

Comparteix

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona
Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat
Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal