Ara fa setanta-cinc anys del final de la Guerra Civil a Tarragona. El 15 de gener de 1939, l'entrada de les tropes franquistes a la ciutat significava l'acabament d'una guerra que s'havia iniciat trenta mesos abans per la rebel·lió d'uns militars contra el règim legítim de la República.

La recerca i la divulgació de la història quan se centren en el coneixement del temps i de l'espai que ens és més proper, és a dir, la història contemporània del nostre àmbit local, faciliten un  instrument més de referència i de cohesió ciutadana, ja que permet saber què va passar aquí i què van viure els nostres avis o els nostres pares. La història no s'ha de limitar a facilitar el coneixement del passat, que no és poca cosa, sinó que també ens ha d'ajudar a comprendre els esdeveniments actuals, que en bona part hem heretat, i fins i tot possibilitar l'esbós del que pot succeir en un futur.

Ara, just setanta-cinc anys després, diferents institucions i entitats culturals de la ciutat han progamat tot un seguit d'activitats per a commemorar aquesta efemèride des del vessant en la difusió mitjançant exposicions, conferències, visites guiades, música i projeccions.

Si la programació de tots aquests actes que es desenvoluparan durant el mes de gener de l'any 2014 serveixen per a donar a conèixer i divulgar el que va succeir abans i després d'aquell 15 de gener de 1939, s'haurà assolit el propòsit que ens motivava quan ens plantejàvem aquesta commemoració.

 

Accés a la programació completa en pdf
> Altres recursos accessibles sobre la Guerra Civil Espanyola

Segells de reconeixement d'administració oberta