Esteu aquí: Inici Patrimoni Patrimoni documental Arxiu Notícies Notícies 2011 Es presenta la segona fase del projecte de l'arxiu audiovisual de persones vinculades a les festes de Tarragona

Es presenta la segona fase del projecte de l'arxiu audiovisual de persones vinculades a les festes de Tarragona

Es presenta la segona fase del projecte de l'arxiu audiovisual de persones vinculades a les festes de Tarragona

Les 11 noves entrevistes sumades a les 9 ja realitzades sumen un total de 12 hores de conversa amb personatges rellevants de les festes
Es presenta la segona fase del projecte de l'arxiu audiovisual de persones vinculades a les festes de Tarragona L'equip d'enregistrament entrevistant Jaume Guasch
08/02/2011

Amb l’objectiu de preservar la memòria d’aquelles persones que més han estat vinculades a les festes de Tarragona i de facilitar també la divulgació del seu testimoniatge, s’ha desenvolupat el projecte per a realitzar un seguit d’entrevistes enregistrades audiovisualment, la primera fase del qual es va presentar el maig de l’any passat.

La signatura d’un conveni entre la Conselleria de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, d’una banda, i el Consorci del Canal de Televisió TAC 12, per l’altra, ha possibilitat aquest projecte.

Un equip de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona, comptant amb els recursos tècnics facilitats per TAC 12, ha dut a terme la segona fase del projecte entre els mesos d’octubre a desembre. Les entrevistes han estat seleccionades i concertades pels tècnics de l’Àrea de Cultura.

En concret les persones que s’han entrevistat en aquesta fase, són:

 • Pere Roca, bastoner i primer perpetuador de les Festes de l’any 1985
 • Joan Salvadó, ha dissenyat elements del bestiari, com la Mulassa
 • Antoni Solé, casteller des de l’any 1947
 • Josep Rovira, portador de l’Àliga
 • Manuel Sanromà, primer president de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona
 • Alfred Fort, gestor cultural de l’Ajuntament de Tarragona als anys vuitanta
 • Sergi Xirinacs, regidor de Cultura del primer ajuntament democràtic de Tarragona
 • Jaume Guasch, director de l’Esbart Santa Tecla
 • Salvador Fa, membre de l’Esbart Dansaire de Tarragona
 • Jordi Bertran, gestor cultural de l’Ajuntament de Tarragona entre 1985 - 2009
 • Oriol Grau, recuperador del Ball de Dames i Vells
 • Josep Fèlix Ballesteros, regidor de Cultura i Joventut i Festes 1983-1989

L’equip que ha dut a terme les entrevistes, coordinat des de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona, ha comptat amb la participació d’alumnes en pràctiques de Periodisme i Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili.

En aquesta segona fase s’han realitzat onze entrevistes que sumades a les nou entrevistes de la primera fase representen un total de 20 testimonis amb l’enregistrament de prop de 12 hores de durada. Així mateix, també s’ha aprofitat per a recollir documentació o imatges que tinguin una especial significació.

Un cop editades, les entrevistes íntegres es conservaran permanentment a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona, on es podran consultar. Per la seva banda, el canal de televisió TAC 12 produirà tot un seguit de programes especials durant les Festes de Santa Tecla que tindran com a protagonistes les persones entrevistades.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta