Esteu aquí: Inici Patrimoni Patrimoni documental Arxiu Notícies Notícies 2014 Presentació a L'Arxiu del col·leccionable "Los 100 consejos de guerra del franquismo en Tarragona"

Presentació a L'Arxiu del col·leccionable "Los 100 consejos de guerra del franquismo en Tarragona"

Presentació a L'Arxiu del col·leccionable "Los 100 consejos de guerra del franquismo en Tarragona"

Aquest col·leccionable està editat pel 'Diari de Tarragona' i es publicarà cada dissabte des de l'11 de gener fins al 4 d'abril
08/01/2014

 

El proper dijous 9 de gener a les 19h, a la planta segona de L'Arxiu, es presentarà el col·leccionable "Los 100 consejos de guerra del franquismo en Tarragona", editat pel Diari de Tarragona, i que s'emmarca dins d'un seguit d'activitats programades per commemorar els 75 anys de l'acabament de la Guerra Civil a Tarragona

Aquest col·leccionable, que es publicarà cada dissabte des de l'11 de gener fins al 4 d'abril, consta de tretze fascicles en els quals es reprodueixen extractes dels consells de guerra que condemnaren a mort a 100 tarragonins, veïns de cinquanta localitats, repartides en les deu comarques de la demarcació de Tarragona. Els fascicles també incorporen una introducció històrica per comarca i articles de fons de diferents historiadors.

La presentació anirà a càrrec de Xavier Fernández, redactor en cap del Diari de Tarragona, i de F. Xavier Tolosana, historiador.

Segells de reconeixement d’administració oberta