Esteu aquí: Inici Patrimoni Patrimoni documental Arxiu Notícies Notícies 2015 L’Arxiu organitza una mostra i dues conferències a l’entorn de la visita de Federico García Lorca a la ciutat

L’Arxiu organitza una mostra i dues conferències a l’entorn de la visita de Federico García Lorca a la ciutat

L’Arxiu organitza una mostra i dues conferències a l’entorn de la visita de Federico García Lorca a la ciutat

Les activitats s'emmarquen dins el programa LORCATS TGN 80
02/11/2015

A partir de dimecres 4 de novembre es podrà visitar a l’Arxiu Històric de la Ciutat l’exposició "Federico García Lorca i Tarragona (1935-1936)" fins al 31 de desembre. Aquesta mostra, gira a l’entorn de les dues visites del poeta a la ciutat ara fa vuitanta anys i és dins el programa LORCATS TGN 80.

La primera visita va ser durant la Festa de Santa Tecla del 23 de setembre de 1935. Aquell dia, Federico García Lorca, com ell mateix va relatar més tard al periodista Lluís de Salvador, es va submergir en l’ambient propi de la nostra cultura popular: la processó religiosa, el seguici dels Gegants i Nanos, l’actuació de la Colla Vella dels Xiquets de Tarragona i el Ball de Bastons. L'escriptor també va aprofitar la seva estada per recórrer temples i museus, amb un interès especial pel Passeig Arqueològic i, aconsellat pel músic Manuel de Falla, pel Mèdol.

Poc després de la seva primera visita, el dia 13 de novembre de 1935, Federico García Lorca va tornar a la ciutat. En aquesta ocasió, però, ja no ho va fer com un visitant anònim sinó per assistir a l’estrena de La dama boba, una peça teatral de Lope de Vega de la qual havia escrit l’adaptació moderna. L’obra estava interpretada per la mateixa companyia de Margarida Xirgu, i l’èxit fou aclaparador.

Així mateix i amb la col·laboració del Departament de Filologies Romàniques de la URV, l’Arxiu i l’Hemeroteca també proposen dues conferències: La premsa a Tarragona al 1935 a cura de Teresa Ferré i Lluís de Salvador, avi i mestre, a cura de Viviana de Salvador.

Tant la inauguració de la mostra com les dues conferències, tindran lloc el proper dimecres 4 de novembre a partir de les 18.30 h a L'Arxiu, M2, planta segona, Espai Tabacalera, Av. Vidal i Barraquer s/n de Tarragona.

Adjuntem el díptic amb la informació complerta.

Segells de reconeixement d'administració oberta