• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de l'Ajuntament de Tarragona
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Patrimoni Patrimoni documental Arxiu Notícies Notícies 2016 L'Arxiu digitalitza més de 3.000 plànols dels segles XIX i XX

L'Arxiu digitalitza més de 3.000 plànols dels segles XIX i XX

L'Arxiu digitalitza més de 3.000 plànols dels segles XIX i XX Plànol del Cinema Mundial. | L'Arxiu
Una mostra de 154 plànols es pot consultar a través de la web municipal
28/12/2016

 

L’Arxiu de l’Ajuntament de Tarragona ha digitalitzat més de 3.000 plànols dels segles XIX i XX, la majoria del propi fons municipal, però també d’altres fons com el de la Fàbrica de Tabacs de Tarragona. Després de la corresponent digitalització que assegura la preservació d'aquests documents de gran format, s'han seleccionat 154 plànols per oferir una mostra de tot aquest conjunt a la web municipal. En concret, 116 plànols corresponen a edificis públics de la ciutat, tant d'obres executades com d'altres que mai es van realitzar, i 38 dibuixos o plànols més que formen part de projectes relacionats amb el mobiliari urbà, els monuments i els vehicles municipals.

Així doncs, des de la web de L'Arxiu, es poden visualitzar els plànols originals d'edificis que encara es conserven com l'Escorxador, el Mercat Central, la Quinta de Sant Rafael o el Col·legi de les Teresianes. També d'altres que ja no formen part de l'espai urbà, com L'Escola d'Art o el Cafè Bar del Passeig de les Palmeres. I d'altres que mai es van arribar a construir com el Cinema Mundial o l'Escola de Comerç del carrer Smith. D'altra banda, en relació als monuments i el mobiliari urbà es pot veure, entre d'altres, els projectes del monument a Roger de Llúria, els quioscos de la Rambla o els models de cotxes de bombers d'inicis del segle XX.

Aquesta selecció de plànols s’afegeix a les 33.650 fotografies accessibles a través del web de l'Arxiu, d’aquesta manera es pot fer un tast dels fons disponibles a l’Arxiu, l’equipament cultural que s’encarrega de gestionar, custodiar i difondre el patrimoni documental de la ciutat de Tarragona. A més del fons generat per l’Ajuntament de Tarragona, custodia 32 fons i 11 col·leccions documentals, des dels pergamins fins als documents electrònics. Més de 8 quilòmetres lineals de documentació que comprèn un període que va des del segle XII fins al segle XXI.

Enllaç directe

Comparteix

arxivat sota: , ,
© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona
Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat
Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal