Esteu aquí: Inici Patrimoni Patrimoni documental Arxiu Notícies Notícies 2020 Article "L'aportació de Clarà i Torredembarra a la Guerra Gran"

Article "L'aportació de Clarà i Torredembarra a la Guerra Gran"

Article "L'aportació de Clarà i Torredembarra a la Guerra Gran"

A l'Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona es conserven els Fons de la Junta dels Terços de Miquelets del Corregiment de Tarragona
29/10/2020

A l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona es conserven més de cinquanta fons documentals. Un conjunt de documents imprescindible per a fonamentar la història de la ciutat de Tarragona i d'altres poblacions del Camp de Tarragona.

Entre aquests fons documentals es conserva el Fons de la Junta dels Terços de Miquelets del Corregiment de Tarragona (1795-1803), que conté els anomenats Llibres dels Miquelets. Uns volums que recullen el registre d’homes aptes per anar a la guerra, dels exempts i de les aportacions econòmiques que corresponien a cadascuna de les poblacions del Corregiment.

Més enllà de l'estudi que els va originar, la Guerra Gran, en aquests llibres de Miquelets s'hi troben moltes altres dades que ens permeten conèixer el nostre passat. Per exemple, a banda de la relació nominal dels voluntaris que van participar a la guerra, els registres informen dels casats i solters i de les professions existents a la ciutat i a la resta de pobles del Corregiment.  

Article publicat a La Sínia, núm. 1. Torredembarra, setembre de 2020.

Per a més informació, consulteu l'article complet (PDF).

Segells de reconeixement d'administració oberta